4 4 färska majskolvar salt 2 msk smör Jalapeño- och limesmör finrivet skal av 1 lime 1 msk inlagd jalapeño 100 g rumstempererat smör salt svartpeppar Topping 3 msk skuren gräslök limeskal 2 dl rostad lök 1/2 msk flingsalt 1 tsk torkad oregano Till grillning eller stekning 1 msk olja (till majskolvarna) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Grillade majskolvar med Lindalhs nya aioli det är super gott. Oregano-torkad. 1 msk färsk oregano. Jag lovade ju att sammanställa alla tips på grilltillbehör ni kom med för en tid sen och oj så många bra, enkla och framförallt GODA tips
Lök och citron delades på mitten en gång och majskolvarna personifierades i storlek innan de tillsammans med resten av ingredienserna förutom kräftorna tillsattes till vattnet
Ikväll la vi kycklingfiléer och majskolvar (barnen skulle kunna leva på majs) på grillen och åt tillsammans med en chimichurripotatissallad med rädisor, gjord på nypotatis
Blanda allt det hackade med persilja, smulat lagerblad, oregano, vinäger, olja, salt och peppar. Grilla majskolvarna i ca 5 minuter tills de fått fin färg. 2 st majskolvar. 2 msk oregano
Häromdagen hittade jag en majskolv från i somras i frysen. Jag bryr mig inte om att göra någon speciell kryddblandning, utan kryddar köttfräset direkt efter smak med riven vitlök, chilipulver, chilipeppar, oregano, spikummin, lite pressad lime, salt och peppar