majrova, gulbeta, morot, grön och vit sparris. Som vi pratat om i tidigare inlägg med den torkade chilin så gör rostning och malning smaken mer intensiv, men om man istället förväller den så blir den mildare i smaken
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. *Häll över en citronette (av olja och citronsaft och zest,salt) och blanda med parmesan, västerbotten eller en riktigt lagrad prästost strax före servering
Förövrigt föll salladen mig i smaken, speciellt den fina och bortglömda majrovan. Vi saknade någon form av sås till, den smälta osten gjorde det krämigt, men ändå blev det lite torrt
Kokte majrova och gul paprika i päroncider, ytterst passande till korv. Blev inspirerad av en äkta fransk päroncider som jag köpte på min favorit-deli, Vasastans ost
som inte kostar många kronor alls. De kokades lätt, revs härlig ost över, saltades, pepprades, ströddes lite färsk timjan över på "Rune" vis, å njöts direkt
Här gäller Cajsa Wargs uttryck ”man tager vad man haver” av grönsaker och ost. Toppa med några skivor chevre, fetaost, parmesan eller annan smakrik ost i slutet av gräddningstiden eller vid servering och gärna lite färska örtkryddor
ev lite västerbottenost. 3/5 Diverse rotfrukter efter smak t ex morötter, palsternackor, majrova, persiljerot eller rotselleri. Kör i ugnen på ca 220 grader i ca 25 minuter och toppa gärna med riven ost de sista 5-10 minutrarna. 3/5 Diverse rotfrukter efter smak t ex morötter, palsternackor, majrova, persiljerot eller rotselleri. 25 minuter och toppa gärna med riven ost de sista
Att skiva rotsaker tunnt (tex morot, palsternacka och majrova) och att steka dem lätt i lite olja med salt och slutligen blanda i färsk spenat är också väldigt gott till