Häromdagen när jag gjorde tomaterna i ugn så gjorde jag även egen majonäs samt saffransaioli med rostad vitlök och örter som jag hade till min lunch/middag och här kommer recepten på det
Riviera är en kryddmix med smak av tomat, paprika, basilika och vitlök. Ofta blir det en mix av crème fraîche och majonäs med någon form av smaksättning
Förrätten på nyårsaftonen blev en sallad som vi hittade inspiration till från senaste AoM, men vi gjorde om den en del, bland annat marinerade vi räkorna i chili och vitlök
Tillsätt rapsoljan i en smal stråle medan du mixar så att det pöser upp som en majonäs. I vår familj är det smått slagsmål om vitlöksklyftorna som legat med potatisen i ugnen
Rör ihop grädden och blanda ner majonäs och chilisås. Pressa i vitlöken och peppra lite. 2 st vitlök, pressad. 3-4 msk majonäs. 2 st vitlök, pressad. 3-4 msk majonäs
Blanda Crème Fraiche med majonäsen. Skiva löken tunt och krossa vitlöksklyftorna. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade eller tinade svampen
Idag använde jag dragon, men man kan smaksätta med det man gillar, tex vitlök så får man aioli, chili så får man chilimajon, citron då blir det citronmajo, osv
Turkisk yoghurt, gräddfil el dyl, en gnutta majonäs som blandas med rivet äpple och hackad lök. Bacon inlindade champinjoner fyllda med krämig vitlöksost
½ dl majonäs. Pressa ner vitlöken, krydda med timjan, salt och peppar och ringla över lite tomatpuré. Pressa ner vitlöksklyftorna i en skål och tillsätt resterande ingredienser
Sen bara slog det mig att jag skulle testa en majonäsbaserad variant och där satt den. Sen kan man smaksätta med vad man vill, som till exempel chili eller vitlök