Någon gång måste man prova att göra macarons, dessa härligt smaksatta och färgglada godbitar. Som rubriken antyder, smaksattes dessa med passionsfruktstryffel
I helgen som gick gjorde jag macarons. Receptet kommer från Made by mary och skulle ni stöta på patrull när ni testar att göra Macarons så har hon superbra tips och trix på vad som kan vara felet
En svårighet med macaronsmeter är att veta när smeten är tillräckligt blandad. Tryffeln som blandas med lite krossade polkagrisar är riktigt mörk och tar bort det mesta av den söta udden hos själva kakan
Macarons är något så otroligt gott. Jag hade i och för sig vit choklad som fyllning men med både limeskal- och saft i tryffeln blev den syrlig och fräsch
Och fyllningen med mangotryffel var en riktig hit. Förbered tryffeln genom att smälta chokladen över vattenbad och sedan blanda samman den med florsocker och mangopuré (som görs av färsk, skalad, mango som mixats med en handmixer och sedan ev
Vi fick en lektion i att koka tryffel med olika sötningvarianter och jag ska faktiskt prova på alla tre hemma i mitt kök nästa gång jag ska försöka göra tryffel
Receptet är inte mitt utan kommer från Mia Öhrns bakbok "Macarons, Cupcakes, Cakepops & andra söta bakverk" även om jag ändrat några småmoment i receptet
Det var första gången som jag testade på att baka macarons. Mjölkchokladtryffel. Receptet kommer från Mia Öhrns bok "Macarons, cupcakes, cakepops och andra söta bakverk" Kakor
Ingredienser, bottnar - dessa blir lite som en "tjock version" av macarons. en mandelmarängbotten, därpå en kaffetryffel, och slutligen en kolakaramellkräm med hasselnöt, som alldeles lagom seg omslöt kaffetryffeln - både smakmässigt, med sin sötma i kontrast till kaffets beska, men också texturmässigt, till den fastare tryffeln
Det ger en otroligt fin smak oavsett om du gör tryffel med lakritssmak, bakar macarons och gör en lakritssmörkräm eller svänger ihop lakritsbiskvier eller lakritsglass
tryffel. Jag har bakat otaliga mängder macarons i olika färger, smaker och med olika recept. Tryffel. Jag har aldrig lyckats med ett macarons-recept med italiens maräng, och jag vet inte varför