Vit chokladfyllning. Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Macarons grundrecept. Istället för vit chokladfyllningen (med syrliga bär eller lime) kan man fylla med mörk chokladganach, smörkräm blandat med marmelad, eller eller en curd
I torsdags bestämde jag mig för baka macarons och tog med mig dessa till jobbet igår. Jag har provat att baka macarons en gång tidigare, det misslyckades kan jag säga och därför räknas inte den gången
Jag har läst på lite här och var men fastnade för tipsen i Pyssel de luxe av Josefin Ekman och grundreceptet på Anne's food, den tjejen verkar veta vad hon sysslar med och hennes macarons låter och ser grymt goda ut
Allt snack om att det är så enkelt att lyckas med dessa kakor, alla små gliringar om att det är "Svensson-macarons" eftersom det är en baggis att svänga ihop whoopies jämfört medmacarons