God morgon denna underbara julaftons morgon=). Det här är inlägget är främst för er som är galet förtjusta i trillingnöten som för ett tag sedan försvann från Marabous Alladinask (trippelnöten som jag alltid säger…fel fel fel)
Jag lägger mina kakor i en stor glasburk som ställs på köksbordet för att se lite snygg ut. Lyckades lite smidigt avstyra det senare - så när som på ett blekt läppglans som fick åka ner i skolväskan tillsmanns med dagens frukt
den här blev jag faktiskt lite nöjd med. Det är superduper enkelt och blir perfekt både som tårtfyllning men också som efterrätt med lite färska jordgubbar
Man får experimentera lite och slänga i det som finns till hands i såser och grytor. Servera med rostad potatis med lite skal kvar, eller som vi gjorde dagen efter, med ris till
Fräs den i smör under omrörning tills den blir lite glansig. champagne, liten flaska. 10 person(er) Ingredienser 1,2 kilo laxfilé, skinn- och benfri, från mittbit 2 tsk salt 1 knippa dill 1 knippa persilja 1 krm vitpeppar, nymald hushållssnöre CHAMPAGNESÅS 2 schalottenlök 1 msk smör 37 cl champagne, liten flaska 0,5 l vatten 1 msk grönsaksfond, konc 1 msk hummerfond, konc 2 msk fiskfond, konc 1 lagerblad 2,5 dl matlagsningsgrädde 2 msk Maizena majsstärkelse 0,5 tsk salt MOS 2 kg mjölig potatis 2 tsk salt 50 g smör 4 dl mellanmjölk 200 g kallrökt lax 1 knippa dill 1 tsk salt SALLAD 3 apelsin 300 g sockerärter, eller sockerbönor 4 selleri, stjälkar 1 pkt ärtskott, (50 g) 0,5 tsk salt
Tänk på att bara tillsätta lite i taget och se hur degen utvecklas. Det kan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.