Täck med folie efter halva tiden så inte bröden blir för mörka. Tänkte tipsa er om en så god filmjölkslimpa som det bara är att röra ihop ingredienserna till och hälla ner i formar, sen sköter det sig själv i ugnen till det är klart
Om man ska tala om enkla brödbak så slår nog filmjölkslimpan precis allt. 2 dl sirap (ljus eller mörk). Kryddig filmjölkslimpa 6 dl rågsikt. 2 dl sirap (ljus eller mörk)
Sen rör man ut i dl mörk sirap i 5 dl filmjölk tillsammans med 1 1/2 tsk bikarbonat. Ett snabbt å enkelt glutenfritt bröd gör man på en grund av 6 1/2 dl bovete mjöl å sen valfria frön/nötter/russin eller liknande i mängd av 3 1/2 dl
Den här filmjölkslimpan är bakad i långpanna, perfekt att fylla frysen med. För mig väcker filmjölkslimpa en massa barndomsminnen, från långt innan jag fick celiaki
1 liter filmjölk1, 5 dl mörk sirap3, 5 tsk bikarbonat 6 dl vetemjöl4 dl grahamsmjöl2 dl dinkelflingor eller fiberhavregryn1 dl solrosfrön1 dl linfrön1 dl russin1 dl hackade valnötter. Häll upp smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter (i slutet av gräddningstiden kan man behöva täcka över limporna för att de inte ska bli för mörka). 1, 5 dl mörk sirap
1 dl mörk sirap. Sätt på ugnen 150 grader. Lägg bakplåtspapper i en brödform Blanda torra ingrédienserna förutom gojibär och pumpa Tillsätt vätskan När allt är blandat tillsätt bär och pumpa
2 dl mörk sirap. 1. Blanda alla torrra ingredienser. 2. Rör ner fil,olja och sirap blanda väl. 3. Häll upp smeten i två välsmorda och bröade 1,5 l formar