Mörk filmjölkslimpa recept

Mörk Filmjölkslimpa med russin

Mörk Filmjölkslimpa med russin

behöva lägga över lite folie på brödet efter ca halva gräddningstiden så att brödet inte blir för mörkt
Glutenfri filmjölkslimpa

Glutenfri filmjölkslimpa

Glutenfri filmjölkslimpa4 dl filmjölk. 3/4 dl mörk sirap. 3/4 dl mörk sirap. Det här är ett av mina favoritbröd
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Täck med folie efter halva tiden så inte bröden blir för mörka. Tänkte tipsa er om en så god filmjölkslimpa som det bara är att röra ihop ingredienserna till och hälla ner i formar, sen sköter det sig själv i ugnen till det är klart
Leilas filmjölkslimpa

Leilas filmjölkslimpa

1 dl mörk sirap. 4,5 dl filmjölk 1 dl mörk sirap 1 dl vetekross 1 dl rågkross 1 dl havregryn 2,5 dl grovt rågmjöl 3 dl vetemjöl 1 dl linfrön 1 dl solrosfrön 1,5 tsk salt 1,5 tsk bakpulver 1,5 tsk bikarbonat 2 tsk brödkryddor 1 dl hasselnötter 1 dl torkade fikon 1 dl russin
Filmjölkslimpor

Filmjölkslimpor

2 dl mörk sirap. 2 dl mörk sirap. Under sommaren försöker jag hålla mig till enkel matlagning och bakning
Glutenfri filmjölkslimpa

Glutenfri filmjölkslimpa

1½ dl Mörk sirap. 450 g Grov glutenfri mjölmix (jag använde Finax Grov Mjölmix)
Kryddig filmjölkslimpa

Kryddig filmjölkslimpa

Om man ska tala om enkla brödbak så slår nog filmjölkslimpan precis allt. 2 dl sirap (ljus eller mörk). Kryddig filmjölkslimpa 6 dl rågsikt. 2 dl sirap (ljus eller mörk)
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Busenkelt, med Leilas recept på turbosnabba filmjölkslimpan. 4 1/2 dl filmjölk 1 dl mörk sirap 1 dl vetekross 1 dl rågkross 1 dl havregryn 2 1/2 dl grovt rågmjöl 3 dl vetemjöl 1 dl linfrön 1 dl solrosfrön 1 1/2 tsk salt 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk bikarbonat 2 tsk brödkryddor 1 dl hasselnötter 1 dl torkade fikon 1 dl russin Sätt ugnen på 200 grader. 1 dl mörk sirap
Glutenfri filmjölkslimpa.

Glutenfri filmjölkslimpa.

Sen rör man ut i dl mörk sirap i 5 dl filmjölk tillsammans med 1 1/2 tsk bikarbonat. Ett snabbt å enkelt glutenfritt bröd gör man på en grund av 6 1/2 dl bovete mjöl å sen valfria frön/nötter/russin eller liknande i mängd av 3 1/2 dl
Fruktig filmjölkslimpa

Fruktig filmjölkslimpa

Kryddig filmjölkslimpa. 2 dl sirap (ljus eller mörk). Fruktig filmjölkslimpa 6 dl rågsikt. 2 dl sirap (ljus eller mörk)
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa, grundrecept. När det gäller enkla brödbak så slår nog filmjölkslimpan precis allt. Fruktig filmjölkslimpa
Rågbröd filmjölkslimpa

Rågbröd filmjölkslimpa

2 dl mörk sirap. 2 brödformar 9 dl filmjölk 2 dl mörk sirap 2 dl vetekross 2 dl rågkross 2 dl havregryn 5 dl grovt rågmjöl 6 dl vetemjöl 1 dl linfrön 1 dl solrosfrön 2 tsk salt 3 tsk bakpulver 3 tsk bikarbonat Valfri kryddning 3 tsk brödkryddor 1 dl hasselnötter 1 dl torkade fikon 1 dl russin
Filmjölkslimpa med lingonsylt

Filmjölkslimpa med lingonsylt

Den här filmjölkslimpan är bakad i långpanna, perfekt att fylla frysen med. För mig väcker filmjölkslimpa en massa barndomsminnen, från långt innan jag fick celiaki

Fröknarnas filmjölkslimpa

1 liter filmjölk1, 5 dl mörk sirap3, 5 tsk bikarbonat 6 dl vetemjöl4 dl grahamsmjöl2 dl dinkelflingor eller fiberhavregryn1 dl solrosfrön1 dl linfrön1 dl russin1 dl hackade valnötter. Häll upp smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter (i slutet av gräddningstiden kan man behöva täcka över limporna för att de inte ska bli för mörka). 1, 5 dl mörk sirap
Filmjölkslimpa med Gojibär

Filmjölkslimpa med Gojibär

1 dl mörk sirap. Sätt på ugnen 150 grader. Lägg bakplåtspapper i en brödform Blanda torra ingrédienserna förutom gojibär och pumpa Tillsätt vätskan När allt är blandat tillsätt bär och pumpa
Smaskig filmjölkslimpa

Smaskig filmjölkslimpa

4½ dl filmjölk1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser eller fikon1 dl mandlar eller nötter1 dl russin1 dl vetekross1 dl rågkross1 dl havregryn2½ dl grovt rågmjöl eller rågsikt3 dl vetemjöl1 dl krossade linfrön1 dl solrosfrön1½ tsk salt1½ tsk bakpulver1½ tsk bikarbonat2 tsk brödkryddorSå här gör du. 1 dl mörk sirap
Filmjölkslimpa från SPA

Filmjölkslimpa från SPA

2 dl mörk sirap. 1. Blanda alla torrra ingredienser. 2. Rör ner fil,olja och sirap blanda väl. 3. Häll upp smeten i två välsmorda och bröade 1,5 l formar