Mörk chocklad recept

Hugis chokladtårta

Hugis chokladtårta

Dekorera tårtan med riven chocklad. 200 g riven mörk eller ljus blockchoklad. Ugn 175°. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (24 cm) med löstagbara kanter
Tiramisu

Tiramisu

Precis innan servering strö över den rivna chockladen eller kakaon. 200 g riven mörkchocklad. Lägg äggulorna i en skål och tillsätt sockret, vispa till en jämn och pösig smet
Nyttigare julgodis

Nyttigare julgodis

Smält ekologisk mörkchocklad gärna 85% eller mer. Har ni följt denna blogg vet ni säkert att vi försöker hålla bort det vita sockret

GI choklad och nöt godis

Under tiden smält chocklad, smör och agave i ett vattenbad, ta bort från plattan när allt smält samman
Mjölkdrink kaffe- och chokladchock

Mjölkdrink kaffe- och chokladchock

Toppa med den flisade chockladen. 6 msk riven mörkchocklad 70 %. 2 tsk flisad chocklad. Mixa alla ingredienser till önskad konsistens
LCHF

LCHF

Hacka chockladen grovt och smält den i vattenbad. Vänd försiktigt ner äggvitorna och chockladsmeten, och blanda väl
Farsdagstårta/ Isäinpäiväkakku

Farsdagstårta/ Isäinpäiväkakku

smörkräm. Smält chockladen över vattenbad och tillsätt den i grädden. 100 gr mörkchocklad. Mitt smörkräm bestod av 1,5 dl vegetabilisk margarin, 0,5 paket florsocker, 2 tsk kokande vatten och 2 tsk vaniljsocker. 100 gr mörkchocklad
Dajmtryffel och gamla klassiker

Dajmtryffel och gamla klassiker

Rör ner 300 g chocklad, gärna mörk. Blixthalka, snöslask och blöta barn. Så kan kvällen sammanfattas. Bra slirig hemresa och upphämtade barn som var något blöta om fötterna
Pimpade chokladbollar!!

Pimpade chokladbollar!!

Lovar barnen kommer ändå bli kladdiga så bara go all in med smält chocklad och strössel. 200g smält mörk choklad. 200g smält mörk choklad
Runda Daimtryfflar

Runda Daimtryfflar

250 g hackad 70 % mörkchocklad. Värm grädde och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp, så att smöret smälter

Romrussintryffel

Blanda russin och chockladen i en skål. Koka upp grädden och honung i en kastrull och häll den kokande gräddblandningen över chockladen och russinen
Josefins havretårta

Josefins havretårta

Hyvla mörk choklad överst. Hyvlad chocklad. Låt ugnen bli 175-200°C. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda de torra ingredienserna ovan (havregryn - vaniljsocker), häll i det smälta smöret och blanda försiktigt ner det hårda äggskummet
Kladdkaka

Kladdkaka

Brukar använda mörk marabou,. Jag brukar hacka i lite chocklad efter eget smak och tycke. Smält smör i mikron

Fudgesås

Koka upp alla ingredienser utom chocklad. Bryt chockladen i bitar. 250 gram mörk choklad , H. 1. puttra i 2 min
Påskpraliner

Påskpraliner

Påskpraliner 2 dl salta jordnötter 200 g vaniljfudge 1 1/2 dl jordnötssmör 200 g ljus chocklad 1 dl kokosflingor 1 apelsin, finrivet skal Garnering. 1/2 dl riven kokos några droppar gul hushållsfärg 75 g mörk choklad, 70 % 75 g ljus choklad 1. 200 g ljus chocklad. 75 g mörk choklad
Vintertid, Gryttid, Rödvinstid

Vintertid, Gryttid, Rödvinstid

Kung Bore har åter lagt sin hand över oss och Narnias isdrottning reser över landet och erbjuder varm chocklad och konfekt åt äregiriga pojkar