Hallonsylt. Elvispa ihop smör, vaniljsocker och socker. Tillsätt mjölet, lite i taget. Om du ska använda fyllning 5-9 eller 12-21 så blandar du ned ingredienserna i degen
I originalreceptet så använder man lingonsylt men jag har alltid haft hallonsylt i min. 4 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 dl strösocker, 1 msk bakpulver, 1 ägg, ca 2 dl hallonsylt, 150 gram smör. ca 2 dl hallonsylt
De är inte som mördegskakor, utan mer som en mjuk kaka med hallonsylt i mitten. Hallonsylt. De är inte som mördegskakor, utan mer som en mjuk kaka med hallonsylt i mitten
Man får ganska mycket deg av det här receptet, men man kan med fördel spara hälften av den i kylen (eller frysen) eller varför inte baka några andra trevliga mördegskakor av en bit av den
Jag har aldrig hört talas om stockolmskakor förut men det verkar vara en typ av mördegskaka med hallonsylt där kanten är rullad i pärlsocker (eller hackad mandel)
Mördegskakor är gott. Lägg en tesked hallonsylt, eller annan röd sylt i gropen. Använd gärna hallonsylt i mjuk plastflaska, så kan du klicka ut sylten utan kladd
Mördegskakor är nog bland det enklaste som finns. Arla, Bullar & kakor, mördegskakor. Gör en grop i varje med pekfingret och lägg 1 tsk hallonsylt eller annan sylt i gropen
Ofta blir det över äggvitor när jag lagar mat och i stället för att slänga dem i vasken, som vid det här laget börjar bli igentäppt av all äggvita jag slängt, hittade jag ett gott recept på småkaka med hallonsylt