Märgpipa fransyska recept

Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Skär märgpipan i grytbitar. 1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong
Dagens recept: Sellerigryta med nötkött

Dagens recept: Sellerigryta med nötkött

4 portioner1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)2 msk smör eller margarin2 tsk salt½ tsk svartpeppar1 tsk äkta soya5 dl vatten4 - 6 små gula lökar8 potatisar2 - 3 morötter4 stjälkar bladselleri1 tsk basilika1 msk hackad persiljaTill 8 portioner. 1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)
Råbiff

Råbiff

Det går bra använda till exempel innanlår, oxfilé, rostbiff eller märgpipa, fransyska. På Lilltäppan har vi inget emot att äta rött kött, ja alltså, av typen blodiga biffar
Slottsstek

Slottsstek

Ca 600 g benfritt nötkött, jag använde Fransyska, (går bra med märgpipa, innanlår, ytterlår). Eller Herrgårdsstek, kärt barn har som bekant många namn
Wokad oxfilé ( Sac Kavurma )

Wokad oxfilé ( Sac Kavurma )

Märgpipa/ Bog. Fransyska. Man styckar ut den del som kallas märgpipa ur bogen. ca 1 kg oxfilé eller benfritt nötkött, t ex bog eller fransyska125 gr smör4 st stark turkisk paprika (sivribiber )2 st gul lök delad på mitten och skivad i fina skivor 3 stora ( skalad och hackad ) tomat1 1/2 tsk timjansalt och svartpeppar. ca 1 kg oxfilé eller benfritt nötkött, t ex bog eller fransyska

Nöt- och auberginegryta

Recept. Anna Stefansson. ons, 2013-09-18 22. 57. 60min. (0). Sautera köttet i lite olja. Använd helst en tryckkokare

Marockansk gryta

t ex märgpipa. högrev eller fransyska. Skär köttet i grytbitar. Bryn dem i smör och olja i en stekpanna. Flytta över dem till en gryta

Grönpeppargryta

märgpipa, högrev eller fransyska av nöt eller älg. 1. Putsa och skär köttet i tärningar. Bryn det runt om i smör i omgångar