Det ser verkligen ut som rå torsk och konsistensen är ungefär den samma. Lutfisk. Lutfisksås. Jag har som sagt inte ätit lutfisk tidigare och har därför svårt att avgöra om detta är bra eller inte
Lutfisk är ingen favorit för mig medan torsk däremot gillas skarpt. torskrygg. torskrygg. Jag hade några fina ryggfiléer i frysen som jag lagade till när det var dags för middag
Det är alltså ungefär samma råvara som vi utgår från när vi gör lutfisk till jul, fast i Ligurien blöter man upp fisken i rinnande färskvatten istället för soda
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Att lutfisken blivit missförstådd hemma i Finland beror nog på att den sällan eller aldrig kan bli köpt rätt över disk, dessutom i sådana stora stycken att man kan se vad man köpt, som regel köper man den i ett vacumförpackat tillstånd där lutfiskbitarna allt som oftast är, ja vad skall man säga, tyvärr, pytte små förhistoriska och oigenkännliga bitar av en torsk
Den Norska torsken omvandlad till lutfisk är en kulinarisk rätt som även den gjort samma invandring i många andra land än bara Norden, den har färdats över Atlanten så långt bort som till Australien för att där hamna som den godaste kulinariska rätt på matbordet, den har till och med fått en hedersplats på matbordet i likhet med allt det andra goda under jul, den har blivit kärleksfullt och omsorgsfullt behandlad och det typiskt Norska förfarandet med tillredningen och för att inte tala om själva ätandet av fisken har vunnit många anhängare världen över
Torkad torsk till världen. Norsk vandringstorsk "skrei" är en känd råvara över stora delar av världen och jag tror att jag även nämnt det i ett tidigare inlägg att den Norska vandringstorsken i form av klippfisk har blivit så känd och berömd världen över att den banat väg för en konversation mellan olika folkslag
Lägg potatis, purjolök och lutfisk i en kastrull. Lyft upp torsken ur lagen och lägg på en plåt. Rimma torsken i lagen 15 minuter. 400 g färsk torskrygg. 100 g lutfisk
Tips Kolja, sej går lika bra att använda – liksom lutfisk, förstås. 4 st torskrygg. Skala och koka potatisen i saltat vatten, 2 teskedar salt per liter vatten