8 3 1/2 kg lutfisk 1 1/2 msk salt Vit sås 50 g smör 1/2 dl vetemjöl 8 dl mjölk 1 1/2 tsk salt 2 krm mald vitpeppar Senapssås 50 g smör 1/2 dl vetemjöl 8 dl mjölk 1 tsk salt 1 krm mald vitpeppar 2 msk fransk senap 1/2 msk Brun Farin Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Ta upp den med en hålslev. Smaka av med senap, salt och svartpeppar. 1 Skölj lutfisken och låt den ligga i kallt vatten över natten så blir den fastare. 5 kg lutfisk
Mal senapskornen, antingen i en mixer eller med senapslod i en bunke. Blanka av med 25 g margarin. Tillsätt lite av vattnet efterhand, och mal tills senapen är gräddgul
Senapssåsmed dragon. Lutfiskmed ärtor & vitfisk. Lutfisk är och förblir en märklig rätt, dels att man kom på att använda sig av lut och sen konsistensen
Jag älskar lutfiskmed mormors hemmagjorda senapssås. Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a la Malta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans med inlagda persikor, för det är hon uppväxt med
lutfiskmedsenapssås. Faktum är att jag ser mer fram emot lutfiskmiddagen varje år än julbordet. Jag hoppas innerligt att ni alla haft en bra jul tillsammans med era nära och kära
Juldagen - Lutfiskmedsenapssås. På juldagen brukar vi alltid äta lutfisk hemma hos mina älskade morföräldrar, och det är en lika stark tradition i min släkt som själva julafton
För att få lite grovkornig touch på såsen till lutfisken blandade jag i både dijonsenap för senapssmaken och hela svarta senapsskorn för konsistensens skull