Lite goda luftiga och mjuka vita frallor doppade i sesamfrön 500 gram mjölk , 3%75 gram jäst750 gram vetemjöl special50 gram rumstemperat smör15 gram havssaltGör så här
Igår var jag sjukt sugen på morotssoppa, en soppa min kära mamma ofta gjorde när jag var liten. Den morotssoppan valde jag alltid på mina födelsedagar då man i min familj fick välja mat när man fyllde år, det var och är den absolut godaste soppan jag vet
Jag har provsmakat och märker såklart en viss skillnad men bröden är fortfarande ljusa ( vilket är väldigt viktigt för min lilla kräsna son) och det bästa av allt, frallorna är precis lika fluffiga och goda som vanligt
Ljusafrallor. Att få hembakta frallor till frukost är nog det lyxigaste jag vet. Varje gång jag bakar frukostfrallor tänker jag att det här borde man ju ta mig tusan göra varje helg – så enkelt och så grymt gott
Här är ytterligare några goda frallor som är perfekta till en lördagfrukost. Låt frallorna vila ett tag (nån timme) på två bakplåtspapper under bakduk medan ugnen blir 250 grader. Jag gräddade frallorna i två omgångar (6-8 per plåt) på 250 grader med varmluft. (Vi sov över hos några kompisar på lördagkvällen så jag tog med mig några frallor i en plastpåse och på söndagmorgonen värmde vi dem i ugnen i drygt 100 grader i 10-15 minuter)
Småbröd är populära så jag utgick från ett tidigare recept – Glutenfria surdegsbröd/frallor. Blanda fördegen, den ljusa mjölmixen och surdegen på låg växel i 5 minuter
Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Olika varianter på baguetter, frallor och småbröd är det som efterfrågas mest här hemma och som även jag tycker passar hushållet bäst då det är lätt att styckfrysa och tina
Enkelt att baka med, men här går det givetvis bra att använda den ljusa mjölmix som du har hemma. Barnen ville ha ”mammas frallor” så idag gjorde jag ytterligare en variant på ett väl fungerande grundrecept