Ljusa frallor recept

Enkla ljusa frallor

Enkla ljusa frallor

Efter jäsning kan du sedan dela degen till frallor eller baguetter. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper
Ljusa frallor med sesamfrön

Ljusa frallor med sesamfrön

Lite goda luftiga och mjuka vita frallor doppade i sesamfrön 500 gram mjölk , 3%75 gram jäst750 gram vetemjöl special50 gram rumstemperat smör15 gram havssaltGör så här
Ljusa frallor

Ljusa frallor

  30 g Smör. 1  3 st Ägg. 1  1 dl Vispgrädde. 1  1 dl Riven ost. 1  2 deciliter Mandelmjöl. 1  3 msk Kokosmjöl
morotssoppa & ljusa frallor

morotssoppa & ljusa frallor

Igår var jag sjukt sugen på morotssoppa, en soppa min kära mamma ofta gjorde när jag var liten. Den morotssoppan valde jag alltid på mina födelsedagar då man i min familj fick välja mat när man fyllde år, det var och är den absolut godaste soppan jag vet
Glutenfria frallor

Glutenfria frallor

Jag har provsmakat och märker såklart en viss skillnad men bröden är fortfarande ljusa ( vilket är väldigt viktigt för min lilla kräsna son) och det bästa av allt, frallorna är precis lika fluffiga och goda som vanligt
Frallor

Frallor

Ljusafrallor. Att få hembakta frallor till frukost är nog det lyxigaste jag vet. Varje gång jag bakar frukostfrallor tänker jag att det här borde man ju ta mig tusan göra varje helg – så enkelt och så grymt gott
Snabba frallor

Snabba frallor

Välj själv om du vill baka på enbart vetemjöl och få ljusafrallor, eller tillsäta grahamsmjöl för grövre bröd
Ljusa surdegsfrallor med rågsikt

Ljusa surdegsfrallor med rågsikt

Här är ytterligare några goda frallor som är perfekta till en lördagfrukost. Låt frallorna vila ett tag (nån timme) på två bakplåtspapper under bakduk medan ugnen blir 250 grader. Jag gräddade frallorna i två omgångar (6-8 per plåt) på 250 grader med varmluft. (Vi sov över hos några kompisar på lördagkvällen så jag tog med mig några frallor i en plastpåse och på söndagmorgonen värmde vi dem i ugnen i drygt 100 grader i 10-15 minuter)
Frallor med hirs och fibrex

Frallor med hirs och fibrex

Småbröd är populära så jag utgick från ett tidigare recept – Glutenfria surdegsbröd/frallor. Blanda fördegen, den ljusa mjölmixen och surdegen på låg växel i 5 minuter
Idas (ljusa) "minutfrallor"

Idas (ljusa) "minutfrallor"

Grädda frallorna i mitten utav ugnen i ca. (Tar max 15min att baka). 12 st. 10 dl vetemjöl. 1 tsk havssalt. 4 tsk bakpulver
Stora, fluffiga frallor!

Stora, fluffiga frallor!

Och naturligtvis så passar den jäskraften extra bra till vanliga, enkla, ljusafrallor. Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet
Glutenfria Surdegsfrallor med lingongrova-smak

Glutenfria Surdegsfrallor med lingongrova-smak

Olika varianter på baguetter, frallor och småbröd är det som efterfrågas mest här hemma och som även jag tycker passar hushållet bäst då det är lätt att styckfrysa och tina
Glutenfria Lingonbullar/bröd

Glutenfria Lingonbullar/bröd

Enkelt att baka med, men här går det givetvis bra att använda den ljusa mjölmix som du har hemma. Barnen ville ha ”mammas frallor” så idag gjorde jag ytterligare en variant på ett väl fungerande grundrecept