Själv har jag inga storslagna planer men ett besök på kyrkogården ska det iaf bli på lördag för att tända ljus för de som inte längre finns här hos oss
2 msk maizena, ljus redning. 2,5 dl valfri fond eller vatten och en halv buljongtärning av kött, kyckling, fisk eller grönsak (beroende på vad såsen serveras till - grönsaksbuljong funkar till allt). 1 tsk ljus japansk soja
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 st Vitkålshuvud 400 g Blandfärs (eller 200 g nötfärs + 200 g fläskfärs) 1/2 dl grötris (rundkornigt) 1 dl Vispgrädde 1 dl mjölk (3 %) 2 st Ägg 3 krm salt 2 krm Nymald svartpeppar kryddpeppar (en nypa) 2 msk smör 3 msk Ljus sirap Gräddsås 1 st Morot 1 st Gul lök 33/100 st Köttbuljongtärning 3 dl vatten 1 dl Vispgrädde 1 msk Soja 1 msk smör 1 msk Vetemjöl Nymald svartpeppar. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Vitkålshuvud Sök 400 g Lammfärs Sök 1 dl Ris Sök Salt Sök Peppar Sök 1 tsk Timjan Sök 1 tsk Mynta Sök 1 dl Grönsaksbuljong Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Vitkålshuvud Sök 250 g Hel spenat Sök 100 g Champinjoner Sök 4/5 dl Rivebröd Sök 2 st Äggulor Sök 1 dl Kaffegrädde Sök 4/5 dl Riven ost Sök 1 st Muskot Sök 5 dl Grönsaksbuljong Sök Smör Sök Salt Sök Vitpeppar Sök