Smaka av med mango chutney, salt och peppar. Fräs lök, vitlök och chili i en gryta med 1 msk olja. Tillsätt morötter, curry, garam masala, ingefära, kanel och linser och fräs i 3 minuter. Späd med krossade tomater, vatten och kokosmjölk, och låt sjuda i ca 25 minuter. Dela blomkålen i små buketter och fräs dem i en stekpanna med 1 msk olja. 1 msk ingefära
Här kombineras röda linser med broccoli, ärtor och kryddor som gurkmeja, ingefära och spiskummin. Förutom att äta riktigt varm mat älskar jag också att tillsätta massvis med värmande kryddor i soppor och grytor, som i den här fantastiskt enkla linsgrytan
Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg. Under tiden linsgrytan puttrar, blanda yoghurt med finhackade myntablad och smaka av med salt
Tillsätt chilin, ingefäran och alla kryddor utom saltet. Men det går lika bra att servera linsgrytanmed basmatiris och en klick turkisk yoghurt eller liknande