11.5 msk
vattenKryddpasta: Mixa ihop citrongräs, chili, vitlök och ingefära med olja och vatten till en slät pasta. Fräs kryddpastan i en kastrull eller gryta under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, blomkål och potatis och fräs med någon minut. Häll i linser, kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Smaka av med salt. Vänd varsamt ner haricots verts och toppa med koriander. Servera med ris och pressa över limesaft.
Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Servera med potatisen och gärna en sallad. Stek lök och vitlök i stekpannan med quorn på medelvärme i ca 5 minuter
Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.