Lingoncheesecake
Maria
Maria

Lingoncheesecake

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 12 stycken:
  •  
  • Botten
  • 150 g digestivekex
  • 60 g pepparkakor
  • 100 g smält smör
  •  
  • Fyllning
  • 2 gelantinblad
  • 300 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl creme fraice
  • 1 dl lingonsylt
  •  
  • Garnering
  • Lingon

Beskrivning

    1. Krossa kex och pepparkakor, gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Fördela smulorna i 12 pappersformar och ställ de gärna i ett muffinsbleck. Tryck till smulorna med en sked och ställ in kallt medan fyllningen görs.

    2. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa samman färskost, florsocker och creme frachie till en fluffig smet. Rör i sylten.

    3. Ta upp gelatinbladen och smält de tillsammans med 2 msk av smeten på svag värme i en kastrull. Rör ner i smeten och fördela den i formarna. Ställ i frysen i ett par timmar. Ta fram 30 min innan servering.

    4. Ta loss cheesecaken ur formarna och garnera med lingon.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.