Koka ihop vatten, linfrön, 4-kross och havregryn i en kastrull ca 5 minuter. 1 dl linfrön (hela). Rör ner mjölk och fil, och låt gröten bli fingervarm (37 grader)
Ett lite nyttigare bröd då det innehåller dinkelmjöl, havregryn och linfrön. 1 dl linfrö. Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrö och fiberhavregryn. 1 dl linfrö
50 g smör (rumsvarmt)50 g rapsolja (1/2 dl)300 g rågsikt (5 dl)80 g havregryn (2 dl)2 msk linfrön1/2 dl solrosfrön4 tsk bakpulver1 tsk salt1 1/2 msk honung2 dl filmjölk eller mjölk Gör så här
Bred ut degen över ett smörat bakplåtspapper till en jämntjock kaka. Antingen gräddar du kakan som den är och skär i fyrkanter eller stansar ut figurer, ta bort överflödig deg och kavla ut på nytt
1 dl hela linfrön. Koka ihop 3 dl mjölk med linfrön och havregryn. 1 dl hela linfrön. En sån där härlig dag har snart passerat, jobbat har jag gjort, sen lite sola i trädgården(äntligen lite värme) efter det en springrunda 6,2km, gick sjukt bra, laddade upp med ett rejält gäng jordgubbar innan det var dax att springa, fick grym energi