Den här passar till fräscha förrätter med rom eller lax. Vi drack den till Västerbottensruta med renstek och löjrom eller varför inte till de pimpade tunnbrödsrullarna med Västerbottenspotatis
Limoncello. 1Ljus rom. 12 cl Limoncello 3 cl Ljus rom 4 cl Jordgubbsjuice 2 cl Bubbel Rekommenderad ljus rom Havana Club Añejo 3 Años Bacardi Carta Blanca Rekommenderat bubbel Prosecco CavaFyll ett champagneglas med is
Till det dracks en LIMONCELLO, som är italiens nationaldryck vad jag förstått. Jag är riiiktigt förtjust i Tiramisu och när vi var i ROM i somras så var jag ju självklart inte sen med att äta en äkta italiensk tiramisu
En gemytlig kväll i goda vänners lag med tipspromenad, presenter, skratt och en liten dessertbuffé med chokladtema (Guinness-chokladtårta, vit limetryffel med rom, Ooey Gooey brownies samt en vit chokladkladdkaka med limoncello) som frugan knåpat ihop, allt efter önskemål från födelsedagshjälten
Limoncello - citronlikör. Häll på rom och vodka, sätt på locka och skaka om burken. 1/2 flaska mörk rom. Flertalet recept är tagna från Bertils snapsar
Ringla över Limoncello och garnera med citronzest. 20 min 8 person(er) 10 savordikex 3 passionsfrukter 2 citroner, rivet skal och pressad saft, (ca 1 dl) 1 vaniljstång 2 1/2 dl mellangrädde 3 äggulor 1 1/2 dl florsocker 250 g mascarponeost Garnering4 passionsfrukter 1 tsk limoncello/portion citronzest Tillagning 1. Vit chokladmousse med passion6 portioner3 dl grädde80 g vit choklad2 äggev Limoncello3 passionsfrukterVispa grädden. Varm vit chokladbakelse med konjaksmarinerade körsbär4 port200 g körsbär2 msk rom eller konjak (vi hade päronkonjak)50 g smör150 g vit choklad2 ägg2 msk socker0,5 dl vetemjölrivet skal från 1 citronUgn