Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Vi bestämde oss för att ta Karl-Johan svamp från skafferiet och la den i blöt
Stekt svamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin – en receptskiss. I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök
Blanda smör och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulan, grädden och vattnet. Kavla ut degen till en rund platta och lägg den i en smord pajform
Det finns olika sätt att rensa svamp, en del sorter som vanliga kantareller går enklare, medan trattkantareller, trumpetsvamp och soppar kräver mer noggrann rensning
Sleva upp i en glasburk och bre sedan ett tjockt lager tapenade på en skiva gott bröd. Tapenade är en fantastiskt god sak som är väldigt gott på mackan
Ost- och skinkpaj med svamp är en av mina favoritpajer som går snabbt att laga ihop och passar utmärkt till både utflykter, lätt luncher men även som förrätter
En något ovanlig kombination med kantareller och räkor som lirar fantastiskt bra ihop. Kantarell och konjaksreduktionen kom till på så sätt att jag använde mig av vätskan från de frysta kantarellerna som jag reducerade med en skvätt konjak och några droppar soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.