Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad. Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan
Lägg lergrytan i kallt vatten ca ½ timma. Lägg potatis, lök, vitlök, morötter och paprika i lergrytan. Lägg på locket på lergrytan och ställ in den i kall ugn
Lägg kycklingen i grytan, häll marinaden över och lägg morot och äpple bredvid. Hela familjen älskar kyckling i lergryta, och jag gör ofta likartade varianter men sällan samma
T ex strimlad morot, bönor, riven kålrot eller kålrabbi i bitar. RATATOUILLE I LERGRYTA. En fransk grönsaksgryta, ratatouille, lagad i lergryta är verkligen värd att prövas
Laga mat i lergryta är smidigt ihop med allt och in i ugnen - klart. Börja med att lägga lergrytan i blöt ca 20 min. skär valfria rotfrukter i bitar jag tog6 potatisar4 morötter2 palsternackoren bit rotselleri2 stora gula lökarBlanda ihop allt i lergrytan och tillsätt2 vitlöksklyftor hackade3 msk oxfond (buljongtärningar går också bra)1 dl rött vin3 dl vatten2 lagerbladlite timjanLägg på locket och ställ i kall ugn i 200 grader i ca