Bryn grytbitarna så de får färg och gör detsamma med löken, häll över i lergrytan (som legat i vatten i 30 min) och blanda ner kryddorna och den finhackade vitlöken och blanda väl
400 g grytbitar av nöt. 2 st gula lökar 400 g grytbitar av nöt 4 st potatisar 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st röd chilipeppar ( eller 1 tsk chiliflakes ) 2 st vitlöksklyftor 3 st lagerblad 1 burk krossade tomater, 400 g 2 msk tomatpuré 1 tsk socker Salt Peppar 2 ½ msk paprikapulver 1 dl vatten 3 dl rött vin 1-2 msk kalvfond
Dela kycklingfiléerna i lagom grytbitar och krydda runt om med ingefära, koriander, paprikapulver och peppar, men inget salt ännu, låt köttet ligga och dra medan ni gör resten
Lägg alla ingredienser i en blötlagd lergryta. 500 gram grytbitar av nöt. Broccoli, Fänkål, Grytbitar, Gul lök, Mat i lergryta, Rosmarin, Salt, Svartpeppar 500 gram grytbitar av nöt
La köttet på en bädd av morötter, gul lök och några vitlöksklyftor i en lergryta. Förberedde bla en rådjursgryta genom att bryna grytbitar och krydda med salt, peppar och viltkrydda
Bryn grytbitarna väl runtom i en stekgryta, krydda lätt med salt. 1 kg grytbitar av högrev. I lergryta i ugnen på 150º ca 4-5 timmar. 1 kg grytbitar av högrev