Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Ställ in lergrytan med steken i en kall ung, vrid upp till 175 C och låt stå i ca 2 timmar. 1 tsk enbär (kan uteslutas)
Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i ca 15 minuter. Ställ in lergrytan med steken i kall ugn, vrid upp till 175 grader och låt stå i ca 2 timmar. 1 tsk enbär grovmalen
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den) Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Ställ in lergrytan med steken i en kall ung, vrid upp till 175 C och låt stå i ca 2 timmar. 1 tsk enbär (kan uteslutas). 1 kg högrev, fransyska eller lammstek 2 gula lökar 1 morot 2 äpplen 1 tsk salt 1 tsk enbär (kan uteslutas) 1 msk pepparmix 4 lagerblad 3 msk rönnbärssylt eller gelé 1/2 liter öl (porter) 1 dl grädde 1 tsk soya Idealmjöl Späcka ev steken med katrinplommon
Jag tror det kan funka med en liten lergryta också, men det har jag inte testat. Detta fick puttra med i grytan tillsammans med några enbär och lagerblad
Laga om möjligt köttet i vakumpåse med doppvärmare så får du de mest koncentrerade smakerna men självklart kan Du också tillaga köttet i en traditionell stekgryta eller lergryta i ugnen
Fram med lergrytan. Häll över de krossade enbären. Att laga mat i lergryta är kanon, dels för att det blir saftigt och mört dels för att du kan slänga i vad som helst och sedan behöver du inte göra så mycket mer
e november för att vara mer exakt, så kunde man se på Facebook och Instagram vad som skulle förtäras i vårt kök och kanske hejade vissa till när de läste vad det var som låg där i lergrytan
se, recept, så beskriver han att man gör detta i lergryta. 5 enbär. Jag gjorde som vanlig tjälknöl, dvs lade den djupfrysta steken i en form, in i ugn på 75-80 gr värme, fick gå över natten