Lägg griskinderna och rödlök i en påse, rör ihop salt och glögg och häll ner i påsen. Tryck ut all luft och knyt samman påsen, lägg i kylen 1 dygn Dag 2
1 lergryta,
blötlagd minst 30 minuter i kallt vatten
2 stora
morötter, grovt slantade
200 g
gul lök, halverade
1 stjälkselleri,
grovt slantad
½ burk
torkade blandsvamp
2½ dl
vinglögg
2½ dl
rödvin
7 enbär
5 lagerblad 2 tsk torkad rosmarin
Ta upp köttet från påsen, orka av och bryn runt om i smör/olja.
Lägg grönsaker och svamp i botten på lergrytan och lägg köttet ovanpå.
Tillsätt kryddor, glögg och vin, ställ in grytan i kall ugn, ställ graderna på 100 och låt det hela stå i 4 timmar Sila ifrån vätskan ner i en gryta, koka upp och red av med maizena och smaka av.
Häll tillbaka såsen i grytan och servera hela härligheten, det passar fint med ett gott mos till.
Täck degens yta med ett lager olja, lägg ut kvistar av färska örter och klappa in dem i degen. Knåda degen kraftigti några minuterså att glutentrådarna blir starka
Krydda mellan varven med salt, peppar och timjan. Idag blev jag så sugen på sjömansbiff, och kommer ihåg när man var liten och detta stod på bordet tillinlagd gurka
Den här lergrytekycklingen är en sån perfekt rätt att göra då, man hackar massa grönsaker i början men sen sköter sig hela rätten helt själv i ugnen medan man gör det man ska
Tomatbruschetta är såhimla gott tycker jag och så toppade jag några bröd med svart tapenade, vilket helt enkelt är mixade svarta oliver, kapris och olivolja
Glass är gott men glass med rätt tillbehör är ännu godare Kolla in hur du kan pimpa glassen så den går från god till godast, det är enkelt och ofta har du ingredienserna hemma
Många såg säkert Tina Nordströms program när hon gjorde just denna rätt och flera medmig blev säkert sugna på att testa, men det kräver sinplanering då det tar litetidi ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.