Lemoncurd
Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna.
Koka upp citron-skal och citronsaft med 1 dl socker och smör tills allt löst sig.
Låt svalna lite.
Vispa ägg, 1 dl socker och vaniljsockret poröst och blanda med citronkrämen.
Sjud på svag värme tills krämen tjocknar, den får inte koka.
Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock.
Förvara i kylskåp, hållbarheten är 10-12 dagar.
Blåbärsmousse
Blåbärsmousse
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Lägg blåbär och socker i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i blåbärspurén.
Rör om tills gelatinet löst sig.
Ställ åt sidan och låt svalna lite.
Under tiden vispar du grädden.
Vänd sedan ner blåbärspurén i grädden tills allt är blandat.
Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme så att den stelnar till lite.
Men bäst av allt kan vara att man kan koka lemoncurd av dem. Lemoncurd är kanongott att ha som fyllning i macarons och rulltårtor eller på scones, cupcakes och glass
Resultatet blev en krämig och fyllig proteinboll med en frisk smak av citron och hallonet i mitten fungerar kanonbra för att bryta av lemoncurdens lena citronsmak
Bättre att börja med den mindre mängden och söta i efterhand i så fall. Här kommer ett busenkelt recept på blåbärsmousse som är så gott som tårtfyllning
Vad kan man då göra med denna lemon curd. [ Mumsigaste LemonCurden ever ]. Citronpaj, wienerbröd med citronkräm, klicka i lite i praliner, tillsätta som smaksättning i muffins, fyllning i tårtor, ja det finns en del att ha sin curd till
Denna mousse får med all fördel förberedas dagen innan, om inte annat behöver den några timmar i kylen för att den verkligen ska sätta sig innan du bygger din tårta
En vaniljmuffins med vaniljsmörkräm och fylld medlemoncurd. Har bland annat ett godisrecept som funnit med i släkten i flera generationer och som jag längtat så efter att kunna dela med er och nu har jag äntligen fått tag på det efter att det varit borta i många år, så det kommer framöver
Garnera med limeskivor. Häll i lemoncurden i yoghurten och blanda väl. 1 burk lemoncurd. Det är bra om curden fått stå framme ett tag så den är rumstempererad för då är den lättare att blanda
eller Lemoncurdpajer, ja iallafall, super goda små minipajer medlemoncurd och marängtäcke. Dessa är lite pilliga om man vill få till samma utförande som jag, alltså med blommor men tycker verkligen att det ger det lilla extra om det är temat på festen
Det fullkomligt regnade recept med mascarpone i den här bloggen och nu börjar det igen. Vi har fått lite pippi på mellanmål här hemma och den här blåbärsmoussen har blivit en favorit, här hemma går den rätt och slätt under namnet blåbärsfluff
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.