Lemoncurd med blåbärsmousse
cabo56
cabo56

Lemoncurd med blåbärsmousse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 citroner
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Blåbärsmousse
  • 200 g blåbär
  • ¾ dl socker
  • gelatinblad
  • 2½ dl vispgrädde

Beskrivning

    Lemoncurd
    Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna.
    Koka upp citron-skal och citronsaft med 1 dl socker och smör tills allt löst sig.
    Låt svalna lite.
    Vispa ägg, 1 dl socker och vaniljsockret poröst och blanda med citronkrämen.
    Sjud på svag värme tills krämen tjocknar, den får inte koka.
    Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock.
    Förvara i kylskåp, hållbarheten är 10-12 dagar.
    Blåbärsmousse

    Blåbärsmousse
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
    Lägg blåbär och socker i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.
    Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i blåbärspurén.
    Rör om tills gelatinet löst sig.
    Ställ åt sidan och låt svalna lite.
    Under tiden vispar du grädden.
    Vänd sedan ner blåbärspurén i grädden tills allt är blandat.
    Nu är moussen färdig, men låt den vila i kylen någon timme så att den stelnar till lite.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.