Baconlindad Laxtournedos. Sätt in stekpannan i ugnen på 175° och låt laxtournedosen steka färdigt i 10 minuter. Sätt in stekpannan i ugnen på 175° och låt laxtournedosen steka färdigt i 10 minuter Ta fram och låt vila en stund, så värmen fördelas jämnt i laxen
Laxtournedos med kryddsmör4 port600 g laxfilé, skinn- och benfri 1 st steksnöre Marinad 1 st chilipeppar, finhackad t ex thaichili 20 st kryddpepparkorn, krossade 0,5 tsk timjan, torkad 0,5 tsk muskot, riven 1 tsk rörsocker 1 tsk salt 1 krm svartpeppar, nymald 1 msk lime, pressad 1 msk olja 2 st salladslökar, finstrimlade Kryddsmör 75 g smör 1 st vitlöksklyfta, pressad 1 krm timjan, torkad 1 krm muskot, riven 1 krm svartpeppar, nymald 1 st lime, rivet skal 0,5 tsk salt 0,5 tsk rörsocker Tillbehör 4 st sötpotatisar (eller mindre mängd men istället vanlig potatis också) 1 st rödlök 1 msk rapsolja 1 tsk salt 1 st lime1
Skär loss skinnet från laxfiléerna. Skär bort det bruna fiskköttet närmast skinnet. Vik in den tunna delen av filén mot mitten och vira garnet två varv runt fisken och knyt till
Laxtournedos på saffransvete med örtsås och getost. Champinjonpaté på toast. En härligt smakrik paté eller kräm på svamp, som blir aptitretande tilltugg på rostade skivor av mörkt bröd eller baguette
1. Skär loss skinnet från laxfiléerna. Skär bort det bruna fiskköttet närmast skinnet. Vik in den tunna delen av filén mot mitten och vira garnet två varv runt fisken och knyt till