Laxtournedos recept

Baconlindad Laxtournedos med Kantareller och Citronsmör

Baconlindad Laxtournedos med Kantareller och Citronsmör

Baconlindad Laxtournedos. Sätt in stekpannan i ugnen på 175° och låt laxtournedosen steka färdigt i 10 minuter. Sätt in stekpannan i ugnen på 175° och låt laxtournedosen steka färdigt i 10 minuter Ta fram och låt vila en stund, så värmen fördelas jämnt i laxen
Laxtournedos med kryddsmör

Laxtournedos med kryddsmör

Laxtournedos med kryddsmör4 port600 g laxfilé, skinn- och benfri 1 st steksnöre Marinad 1 st chilipeppar, finhackad t ex thaichili 20 st kryddpepparkorn, krossade 0,5 tsk timjan, torkad 0,5 tsk muskot, riven 1 tsk rörsocker 1 tsk salt 1 krm svartpeppar, nymald 1 msk lime, pressad 1 msk olja 2 st salladslökar, finstrimlade Kryddsmör 75 g smör 1 st vitlöksklyfta, pressad 1 krm timjan, torkad 1 krm muskot, riven 1 krm svartpeppar, nymald 1 st lime, rivet skal 0,5 tsk salt 0,5 tsk rörsocker Tillbehör 4 st sötpotatisar (eller mindre mängd men istället vanlig potatis också) 1 st rödlök 1 msk rapsolja 1 tsk salt 1 st lime1
Baconlindad laxtournedos

Baconlindad laxtournedos

Sätt in stekpannan (om den är ugnsfast) i ugnen på 175° och låt laxtournedosen steka färdigt i ca 8-10 minuter
Pocherad laxtournedos med dragonsås

Pocherad laxtournedos med dragonsås

Skär loss skinnet från laxfiléerna. Skär bort det bruna fiskköttet närmast skinnet. Vik in den tunna delen av filén mot mitten och vira garnet två varv runt fisken och knyt till
Lördagsmys

Lördagsmys

I fiskdisken på lokala City Gross finns laxtournedos som är en favorit när vi är sent ute med middagsplaneringen
Lättlagat med höga smaker och rika viner

Lättlagat med höga smaker och rika viner

Laxtournedos på saffransvete med örtsås och getost. Champinjonpaté på toast. En härligt smakrik paté eller kräm på svamp, som blir aptitretande tilltugg på rostade skivor av mörkt bröd eller baguette
Vårmiddag med grön topping

Vårmiddag med grön topping

Laxtournedos med gräddstuvad purjo och svensk pesto. Laxtournedos med gräddstuvad purjo och svensk pesto

Laxtournedos

Kör laxen och 20 gr av osten i en mixer. Tillsätt äggen 1 dl grädde och salt och peppar rör ihop till en jämn smet

Laxtournedos med kryddsmör

1. Skär laxfiolén i fyra lika stora bitar. Vik ihop dem till en rundel och knyt ihop dem med steksnöre. Lägg dem på ett fat

Pocherad laxtournedos med dragonsås

1.  Skär loss skinnet från laxfiléerna. Skär bort det bruna fiskköttet närmast skinnet. Vik in den tunna delen av filén mot mitten och vira garnet två varv runt fisken och knyt till

Laxtournedos med vitvinsås

Skär laxen i avlånga, lite tjockare skivor. Krydda på båda sidorna. Blanda färskost med hackad dill och bred ut på varje laxbit