Laxloin recept

Festlig blomkålssoppa

Festlig blomkålssoppa

1 laxloin (trimmad ryggbit) ca 150-200 gram. 1 laxloin. En soppa kan vara precis så vardaglig eller festlig som man vill, det beror ofta på tillbehören
Grillad lax på planka

Grillad lax på planka

1 utskuren laxloin med skinn (ca 1 kg får plats på en planka beräkna ca 200g per person). Vi drack ett spanskt vitt vin Rigau Ros med Chardonnay druvan till 1 utskuren laxloin med skinn (ca 1 kg får plats på en planka beräkna ca 200g per person)
Lax med blomkål och löjrom - Recept | Arla

Lax med blomkål och löjrom - Recept | Arla

400 g laxloin, t ex salmalax. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g laxloin, t ex salmalax ½ blomkålshuvuden ½ dl plockad färsk dill 60 g löjrom rivet skal av 1 citron 1 krm svartpeppar 2 msk saltrostade solroskärnor Wasabikräm
Snabbgravad lax

Snabbgravad lax

1. Blanda salt och socker. Fördela lite av blandningen på ett uppläggningsfat. 2. Skiva laxen och lägg bitarna på fatet
Nudelsallad med sotad lax

Nudelsallad med sotad lax

s totalt 400-600 gram, gärna laxloin eller ryggbit. Vi hade lax kvar och vid utrensningen av skafferiet hittade jag ett paket sjögrädsnudlar och en påse algsallad

Sotad sojagravad lax med svarta sesamfrön

500 g laxloin. Hetta upp en stekpanna rejält, så varm som möjligt ska den vara. Lägg laxbiten i torr panna och sota den bara några sekunder på varje sida