1 laxloin (trimmad ryggbit) ca 150-200 gram. 1 laxloin. En soppa kan vara precis så vardaglig eller festlig som man vill, det beror ofta på tillbehören
1 utskuren laxloin med skinn (ca 1 kg får plats på en planka beräkna ca 200g per person). Vi drack ett spanskt vitt vin Rigau Ros med Chardonnay druvan till 1 utskuren laxloin med skinn (ca 1 kg får plats på en planka beräkna ca 200g per person)
400 g laxloin, t ex salmalax. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g laxloin, t ex salmalax ½ blomkålshuvuden ½ dl plockad färsk dill 60 g löjrom rivet skal av 1 citron 1 krm svartpeppar 2 msk saltrostade solroskärnor Wasabikräm
s totalt 400-600 gram, gärna laxloin eller ryggbit. Vi hade lax kvar och vid utrensningen av skafferiet hittade jag ett paket sjögrädsnudlar och en påse algsallad
Laxloin. Börja med att riva ingefäran och blanda ihop färskosten och smaka av. Finhacka salladslöken. Separera äggulan från vitan men spara vitan till toasten
500 g laxloin. Hetta upp en stekpanna rejält, så varm som möjligt ska den vara. Lägg laxbiten i torr panna och sota den bara några sekunder på varje sida