Laxkotletter persilja recept

Laxkotlett med limesmör

Laxkotlett med limesmör

Blanda smör, limeskal och persilja, och smaka av med lite salt. 4 st laxkotletter. 2 msk hackad persilja
Persisk saffranslax med örtris

Persisk saffranslax med örtris

800 g laxfiléer, eller laxkotletter. 11 dl färsk persilja, finhackad. 1Marinerad lax800 g laxfiléer, eller laxkotletter 0,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten 2 lime, saften 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk chili- eller paprikapulver 1 klyfta vitlök, riven 2 msk olivolja svartpeppar salt. 1Örtris6 dl basmatiris, av god kvalité 1 dl färsk dill, finhackad 1 dl färsk persilja, finhackad 1 dl färsk koriander, finhackad 1 dl gräslök, finhackad 1-2 msk smör 1 msk olja
Saffranslax med örtris

Saffranslax med örtris

800 g laxfiléer (eller laxkotletter). 1 dl färsk persilja, finhackad. Marinerad lax800 g laxfiléer (eller laxkotletter) 0,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten 2 lime, saften 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk chilipulver (eller paprikapulver) 1 klyfta vitlök, riven 2 msk olivolja svartpeppar salt. Örtris6 dl basmatiris, av god kvalité 1 dl färsk dill, finhackad 1 dl färsk persilja, finhackad 1 dl färsk koriander, finhackad 1 dl gräslök, finhackad 1-2 msk smör 1 msk olja
Blomkålstaboulle med stekt lax och romsås

Blomkålstaboulle med stekt lax och romsås

Tillsätt olivolja, finhackad persilja, gurka och blanda om ordentligt. 11 dl färsk persilja, hackad. 1bladpersilja. 14 laxkotletter à 150 g. 1Blomkålstaboulle 1 stort blomkålshuvud 1 citron 1 msk olivolja 1 dl färsk persilja, hackad salt och svartpeppar 0,5 gurka bladpersilja 2 tomater. 1Lax 4 laxkotletter à 150 g salt och citronpeppar 1 tsk olivolja 3 tsk smör
Sabzi polo mahi- Persiskt örtris med fisk

Sabzi polo mahi- Persiskt örtris med fisk

6 portioner 6 dl basmatiris av god kvalité 1 dl finhackad färsk dill 1 dl finhackad färsk persilja 1 dl finhackad färsk koriander 1 dl finhackad gräslök eller 4 st salladslök endast den gröna delen av salladslöken) 0,5 g saffran 50 g smör 3/4 dl vatten Ca 4 tsk salt Marinad till fisk. 800 g laxfiléer eller laxkotletter Torsk. 1 dl finhackad färsk persilja
Baconlax

Baconlax

Laxkotletterna läggs i en form som sedan täcks med det stekta baconet. Blanda i en halv dl klippt persilja
Vinmarinerad lax

Vinmarinerad lax

Laxkotletter får fin smak när de marineras. Lägg laxkotletterna i en form. 4 laxkotletter. 1 msk hackad persilja. 4 laxkotletter. 1 msk hackad persilja
Långfredagsmiddag...

Långfredagsmiddag...

Laxkotletterna fick ligga en timme i salt å götta sig. I rullen hade jag en röra på philadelfia, rödlök, lime, sitronmeliss och persilja
Lax med sherrysås

Lax med sherrysås

Smält smöret och lägg i den hackade persiljan. 2 msk hackad persilja. 2 msk hackad persilja. Visste du att sherry är ett spanskt starkvin som tillverkas enligt ”solera”-metoden vilket innebär att man blandar viner med olika åldrar
Mimosalax

Mimosalax

Hacka ägget fint och blanda det med persilja och dill. 1 st laxkotletter. 1 msk persilja. Bred senap på laxen
Grillad laxkotlett med örtsås

Grillad laxkotlett med örtsås

Blanda samman mini fraiche, kesella, lime, gurka, purjolök, kapris,dill, persilja, oregano och florsocker och ställ kallt i minst 1 timme för att mogna. 4 laxkotletter á 150 g. 1/4 dl finhackad persilja

Pocherad laxkotlett i citronsmörsky

4 st laxkotletter. 3 stjälk(ar) persilja. 1. Skölj kotletterna och tag bort eventuella ben med en pincett. Rulla ihop varje kotlett till en rund rulle och vik in ändarna
Asiatisk fiskgryta

Asiatisk fiskgryta

färsk koriander eller persilja. ca 350 g laxkotletter eller filé. Skär fisken i strimlor. Skala räkorna. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna
Festmiddag till helgen?

Festmiddag till helgen?

Salta, peppra och strö över hackad persilja. Laxkotlett med murklor och rödvinssås 6 pers6 portionsbitar lax1/2 flaska bourgogne1 msk hackad shalottenlök, 1 msk torkad dragon i kryddpåse1 dsk köttglass (mycket krafig buljong, kalvfond går bra)1/2 dl vispgrädde300 g osaltat smör salt och peppar1 burk murklor25 g smör1 tsk timjan1 dsk finhackad shalottenlökpersilja600 g färsk, eller tinad fryst bladspenatmuskotnöt, salt och pepparKoka ihop vinet med köttglass, dragon och shalottenlök