6 portioner 6 dl basmatiris av god kvalité 1 dl finhackad färsk dill 1 dl finhackad färsk persilja 1 dl finhackad färsk koriander 1 dl finhackad gräslök eller 4 st salladslök endast den gröna delen av salladslöken) 0,5 g saffran 50 g smör 3/4 dl vatten Ca 4 tsk salt Marinad till fisk. 800 g laxfiléer eller laxkotletter Torsk. 1 dl finhackad färsk persilja
Laxkotletter får fin smak när de marineras. Lägg laxkotletterna i en form. 4 laxkotletter. 1 msk hackad persilja. 4 laxkotletter. 1 msk hackad persilja
Smält smöret och lägg i den hackade persiljan. 2 msk hackad persilja. 2 msk hackad persilja. Visste du att sherry är ett spanskt starkvin som tillverkas enligt ”solera”-metoden vilket innebär att man blandar viner med olika åldrar
Blanda samman mini fraiche, kesella, lime, gurka, purjolök, kapris,dill, persilja, oregano och florsocker och ställ kallt i minst 1 timme för att mogna. 4 laxkotletter á 150 g. 1/4 dl finhackad persilja
4 st laxkotletter. 3 stjälk(ar) persilja. 1. Skölj kotletterna och tag bort eventuella ben med en pincett. Rulla ihop varje kotlett till en rund rulle och vik in ändarna
Jag har även kört på laxkotletter och utan ägg och det funkar finfint - men för mig är purjon, dillen och grädden det primära - plus att man inte saltar för lite
Salta, peppra och strö över hackad persilja. Laxkotlett med murklor och rödvinssås 6 pers6 portionsbitar lax1/2 flaska bourgogne1 msk hackad shalottenlök, 1 msk torkad dragon i kryddpåse1 dsk köttglass (mycket krafig buljong, kalvfond går bra)1/2 dl vispgrädde300 g osaltat smör salt och peppar1 burk murklor25 g smör1 tsk timjan1 dsk finhackad shalottenlökpersilja600 g färsk, eller tinad fryst bladspenatmuskotnöt, salt och pepparKoka ihop vinet med köttglass, dragon och shalottenlök