Jag fick utmaningen att göra något roligt av dem och självklart så gick jag igång direkt, resultatet vart två tillbehör en krämig sås och krispiga chips som serverades till en läckert grillad lax
Ingredients800 gr Laxfilé utan skin (Tärnade i cm stora tärningar)3 st Tomater (fintärnade)1 st Gul lök (hackad)2 st Vitlöks klyftor (hackad)1 cm Röd chili (hackad)2 tsk Muscavado socker3 dl Vitt vin1 dl Vatten3 st Oregano kvistar150 gr Grillad tomat (i bitar)1 tsk Maizena8 dl Vatten1 st Grönsaks buljongtärning 2 dl Långkorningt ris2 dl QuinoaSaltSvart pepparMethodStep 1Sätt på på vattnet med buljongtärningen, när det kokar upp lägg i ris och quinoa. Step 4Slå på vinet och vattnet låt det puttra i 5 minuter, red av med maizenan utrörd i lite vatten lite åtgången tills såsen fått rätt konsistens smaka av med salt och svart pepparStep 5Lägg i laxen och paprikan ovanpå såsen, lägg på ett lock och stäng av värmen låt det stå i några minuter tills laxen är klar
Krämen som blev över använde jag som kall sås. I kväll tror jag att många av er grillat, har jag rätt. Men det gjorde inte vi, vill gärna gå emot strömmen lite när jag kan
Igår grillade vi lax, heeelt underbar sådan. Jag gjorde även en enkel sås till av 2 dl creme fraiche, lite rivet citronskal + saft och smaksatte med citronpeppar, örtagårdskrydda och hackad dill
Rör ner saffran och såsen. Pensla glaze på de nygrillade laxskivorna. 3 dl Kelda® Mild citronsås. Blanda smör, citronskal, senap, honung, salt och peppar till citronglaze
Fräs löken i smöret till såsen. Mixa laxen först med saltet, sedan med ägg, soltorkad tomat, basilika, pinjenötter och grädde till en slät och fin konsistens