Strö över chilin. Servera laxen med nykokta risnudlar, koriander och lime. Blanda samman kokosmjölk, vitlök, ingefära, currypasta, limeskal och pressad saft, fisksås och farinsocker
Tahinisåsen som serveras till är mycket god och brukar gå åt i stora lass, den är dessutom en veritabel nyttighetsbomb med citrusfrukter, vitlök, chili och tahini (som är en sesampasta)
Blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av om du behöver mer soja, lime/citron eller sesamolja. Lax lättlagad och god, med pakchoi och morötter samt en härlig asiatisksmakande sås full av nyttigheter
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili
Cocos- laxcurryIngredienser. Sist malda torkade kryddorSedan gör man såsen på tomat, kokosmjölk, eller kanske hackade nötter i vatten, för att till sist tillsätta kött, fisk eller grönsaker
Det går även bra att göra den på någon fisk såsomlax, torsk, sej, vitling, kolja, kummel. Den som inte gillar fisksås ska inte lukta på den eller tänka på den utan bara snällt droppa i den i curryn för utan den får du inte samma resultat med fyllig härlig thaismak – jag lovar, du känner den inte men du känner umamieffekten som är så viktig för att få rätt smak
Räk- och laxcocktail med thailändska smaker Soppa. Fisksås, chili, lime och koriander gör mig lycklig. Exotisk fruktsallad med jordgubbssås Jag tycker att det blev en väldigt lyckad middag, om än lite spretig, med många olika smaker
Laxen ringlade jag sesamolja över samt teriyakisås och lite sesamfrön. Till fisken och vårrullarna hade vi lite olika dipsåser, inlagd ingefära och wasabi