Lax med kall räksås recept

Kall räksås till fisk

Kall räksås till fisk

Här kommer receptet på den kallaräksåsen som vi hade till den pankopanerade laxen. Smaka av med salt och peppar
Inkokt lax med räktopp

Inkokt lax med räktopp

Kallräksås. Inkokt lax är något som verkligen passar perfekt på buffébordet eftersom den ska ätas kall, och med andra ord med fördel kan förberedas både en och två dagar innan den ska serveras
Pankopanerad laxfilé

Pankopanerad laxfilé

Krydda laxenmed salt och peppar och lägg den i en bakplåtspappersklädd ugnsform. Garnera med några färska räkor, dill och citron
Kalla favoriter.

Kalla favoriter.

Så idag kör vi helt efter ett av herr Mårtenssons favorituttryck "Gör om, gör rätt" och vi börjar med en gammal klassiker, laxmousse eller laxpaté som den också kallas

Inkokt lax med kall räksås

 Servera laxen kyld medkallräksås tillsammans med ägghalvor och nykokt färskpotatis.  Lägg laxenmed skinnsidan neråt i en ugnsfast form med höga kanter, Häll över den varma vätskan och täck med aluminiumfolie

Grillad snabbgravad lax med kall räksås

Grillad snabbgravad laxmedkall räksås. Dom klarade inte av att besvara denna fråga men anledningen är att laxen blir hård om man gravar i salt med jod i

Fiskterrine med romsås

Skär några tunna skivor av den ena laxfilén och spara dessa. Fiskterrine kan ätas både varm och kall och med olika såser, varma som citronsås, räksås eller kalla som dijon- och majonnässås, skagensås eller romsås