Kallräksås. Inkokt lax är något som verkligen passar perfekt på buffébordet eftersom den ska ätas kall, och med andra ord med fördel kan förberedas både en och två dagar innan den ska serveras
Så idag kör vi helt efter ett av herr Mårtenssons favorituttryck "Gör om, gör rätt" och vi börjar med en gammal klassiker, laxmousse eller laxpaté som den också kallas
Servera laxen kyld medkallräksås tillsammans med ägghalvor och nykokt färskpotatis. Lägg laxenmed skinnsidan neråt i en ugnsfast form med höga kanter, Häll över den varma vätskan och täck med aluminiumfolie
Grillad snabbgravad laxmedkallräksås. Dom klarade inte av att besvara denna fråga men anledningen är att laxen blir hård om man gravar i salt med jod i
Skär några tunna skivor av den ena laxfilén och spara dessa. Fiskterrine kan ätas både varm och kall och med olika såser, varma som citronsås, räksås eller kalla som dijon- och majonnässås, skagensås eller romsås