Vips så hade den här ugnsbakade laxen med kokosris, avokado & granatäpple kommit till. Jag har tänkt väldigt mycket på detta och så när jag var sugen på att skapa ett recet med laxfiléerna jag hade i frysen ville jag göra en så enkelt och god vardagsmiddag jag bara kunde
Strö över koriander, kokos och salt. Strö det över riset. Skär laxen i portionsbitar och fördela dem på 4 folieark. 600 g laxfilé. 2 msk kokosflingor. 4 st jasminris
Lax med ris och kokossås. Iste med mango och kokosSvalka dig efter ett träningspass eller hård arbetsdag med ett friskt iste som har grönt te, mango och kokosmjölk som bas
Kokosris. Skölj riset i kallt vatten. Häll i kokosmjölken och låt detta koka ihop ordentligt och smaka av fall det behövs mer curry, chili eller ingefära
Lax med ris och kokossås. Kokos-kycklingwok med ris. Kycklingspett med hampafrön och kokosKolhydratssnål maträtt med proteinrika kycklingspett som är dubbelpanerad i kokosmjöl och hampafrön som är rik på nyttiga fettsyror
Servera grytan tillsammans med nykokt ris. En väldigt lättlagad laxgryta med smaker från det asiatiska köket, som kokosmjölk, ingefära och lime, går hem i alla lägen
Tar man en lite tjockare vätska som till exempel krämig och lite fetare kokosmjölk kan man behöva tillsätta lite vätska om puddingen känns för stabbig morgonen efter, men annars brukar det vara lagom
Stek eller grilla laxen och servera till riset. Kanske några av er därute har lite rester kvar från helgens matlagning, kanske ni rent av sitter på lite laxrester som ni inte vet riktigt vad ni ska göra med