Koka riset. Smörj en form och lägg grovt skuren pak choy och zucchini i botten med laxen ovanpå. Jasminris eller basmatiris för 4 pers enl förpackningen. Olivolja, salt, 2 st pak choy, zucchini i skivor i den mängd man vill ha, 800 g laxfilé (om man vill ha 200 g var), 1 msk honung, 1-2 tsk riven ingefära, 1/2 hackad röd chilifrukt, 1 lime saft o tunna skivor, 2 msk sesamfrön. Blanda honung, ingefära, chili och saft från 1 lime. 800 g laxfilé. 1-2 tsk riven ingefära
Blanda soja, ingefära, vitlök, och muscovadosocker i en bunke tills sockret löst sig. Lägg machesallad, den krispiga gurk-och rädissalladen, avokado samt marinerad lax på toppen
Koka ris och hacka alla grönsaker, fräs dem i en wokpanna, tillsätt riset. Lägg laxen i en ugnsform. Blanda samman soja, farinsocker, pressad vitlök och riven ingefära och fördela det över fisken
Blanda olja, teriyakisås, oystersås, soja, lime och ingefära i en skål. Servera stekt ris med den ugnsstekta laxen och ringla över lite av såsen som blandades innan
färskriven ingefära. Till laxen hade vi svart ris, vår senaste favorit som vi tycker har en härligt, svagt nötig smak och passar extra fint till lite mer kryddstark mat
Servera med äggnudlar, eller lågkolhydratnudlar eller ris/blomkålsris. Lägg laxen med skinnet neråt. 1 kg laxfilé i bit med skinn. 1/2 msk riven ingefära. Pensla laxen med glazen och sätt in i ugnen i ca 25 minuter tills innertemperaturen är ca 48-50 grader. 1 kg laxfilé i bit med skinn. 1/2 msk riven ingefära
malen ingefära + paprikapulver (hälften av varje). Servera med potatis eller ris och grönsaker. Här kommer i alla fall ett bra tips på en enkel lax med god och lite kryddig smak
Servera till laxen, gärna med lite ris. Denna gången blir det lax som ångkokts tillsammans med broccoli och andra godsaker, serverad med en asiatisk inspirerad dressing