Karibisk lax med avokado och grapefruktröra
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 port
  • 500 g lax
  • 2 tsk hela kryddpepparkorn
  • och
  • färskriven ingefära
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tak cayennepeppar
  • 2 tsk brun farinsocker
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 lime, saft och fint rivet skal
  • 3 msk mörk rom
  • Avokadoröra med grapefrukt
  • 2 avokador i grova tärningar
  • 10 cm gurka, tärnad
  • 1 stjälk blekselleri, hackad
  • 5 cm purjolök, fint hackad
  • 5 cm röd spetspaprika, fint hackad
  • 1 blodgrapefrukt
  • några stänk tabasco efter smak och behag
  • salt och peppar
  • Lägg alla grönsaker i en skål.
  • Skala och skär ut hinnfria klyftor av grapefrukten, pressa ur saften ur inkråmet över grönsakerna.
  • Dela grapefruktklyftorna i mindre bitar och lägg i skålen, stänk i tabasco.
  • Blanda samman salladen försiktigt, smaka av med salt och peppar, täck med platsfolie och låt stå minst 30 minuter i kylen innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.