Lax hollandaise citron recept

Lax med hollandaise

Lax med hollandaise

Krydda upp såsen med citronen, salt och en liten nypa cayennepeppar. Denna gång slog jag två flugor i en smäll och hade både lax och sparris
Lax med hollandaise och färskpotatiskompott

Lax med hollandaise och färskpotatiskompott

4 Hollandaise 125 g smör 2 äggulor 2 msk färskpressad citronsaft salt och nymald svartpeppar Potatisstomp 800 g färskpotatis 1/2 dl gräddfil Lax 600 g färsk lax 2 msk neutral rapsolja Topping 2 msk finhackad gräslök 1/2 påse ruccola (à 65 g) 1 msk olivolja Till servering 1/2 citron Lägg till i inköpslistan
lax med hollandaise

lax med hollandaise

Toppa med citronpeppar. )Kolla va gottLax med parmesan o potatis mos/pure , hollandaise sås och sparris
Hemgjord hollandaise

Hemgjord hollandaise

Använd din hollandaise till ugnsbakad eller stek lax, kyckling eller till helgbrunchen med pocherade ägg – kanske som eggs benedict
Sandefjordsgratinerad lax

Sandefjordsgratinerad lax

citronklyftor. Lägg laxen i en ugnsform (med skinnsidan ner om det är skinn på). Citron. Slå såsen över så den täcker laxen
Laxsida i ugn med hollandaise

Laxsida i ugn med hollandaise

Strössla de finhackade örterna med citron över laxen. Servera med hollandaisesås, potatis och sparris och gärna en citronklyfta
Ägg benedict med lax

Ägg benedict med lax

Lägg spenat på underdelarna, fördela laxen på spenaten, lägg på ett pocherat ägg och toppa med hollandaisesås och hackad gräslök
Supegod ugnstekt laxsida med hollandaise och betor

Supegod ugnstekt laxsida med hollandaise och betor

Den här gången la jag tunt skivade citronskivorlaxen innan den åkte in i ugnen och dels så ger de laxen en god citronsmak men framförallt är de jättegoda att äta efteråt (ja man kan äta hela skivan med skal och allt)

Påskmat LCHF

Tillsammans med mängder av ägg, ostar, smör, lax, räkor, lamm och annat som hör Påsken till, blir det inte så höga kolhydratvärden på det stora hela
Emulsion på sötpotatis

Emulsion på sötpotatis

Resterna är supergoda att använda till kyckling, annat kött, lax – eller till en förförisk omelett. De mest kända emulsionerna är majonnäs, hollandaise och béarnaise