Hyvla fänkål tunt och blanda med dillen som topping. Lägg smöret i pannan och bryn till gyllene. Skär laxen i portionsbitar och lägg i en ångkorg (jag använder en i bambu gjord för dumplings men det går bra med ångkorg eller vad som) och ställ ovanför potatiskastrullen när potatisen kokat i 5 min. Laxen är klar på ca 7 min vilket borde vara samtidigt som potatisen blir klar. 380 g färsk lax. 1 st fänkål. 100 g smör
Stek laxen i rikligt med smör med skinnsidan neråt på hög värme. Pressa potatisen genom en potatispress och tillsätt lite i taget av grädd- och smörblandningen till önskad konsistens
Krydda laxen med salt o peppar och strö fiberhusk runt om. Strimla fänkålen fint. Receptet kommer från Skillnaden är att hon använde torsk istället för lax och saffran istället för curry
500 g laxfilé. 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet. ca 400 g fänkål. Receptet gäller för 4 port 500 g laxfilé 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 400 g fänkål ½ pkt saffran à 0,5 g ½ tsk salt 1 tsk strösocker 2 tsk färskpressad citronsaft 2 tsk olivolja 1 dl hackad färsk dill Rosépepparkräm
Laxbiten som låg och väntade på bättre tider saltades precis innan den hamnade i en panna med en rejäl klick smör och fick stekas på alla sidor med medelvärme
Släng i fänkålen tillsammans med laxen. Hade köpt några portionsbitar chumlax för att göra sushi och passade på att göra lunch av de överblivna bitarna
Gärna med fänkål, paprika, coctailtomater, morot, ruccola och kanske några rostade solrosfrön. Lägg en laxbit på varje smördegsark, salta lätt, toppa med spenatfräset och en bit chèvre, vik ihop till ett paket och nyp ihop skarven