Till serverar jag klyftpotatis eller som här potatisgratäng i portionskokotter smaksatt med parmesan, och gärna gröna bönor av något slag samt ugnsbakade eller långsamrostade tomater
Hoppade över de förkokta bönorna tex. Härliga mustiga grytor med ett gott rödvin till och massor av tända ljus som får lysa upp middagarna i höstrusket
För några dagar sen så åt vi en jättegod middag på Långbro Värdshus tillsammans med min mans bror och hans fru och det var som vanligt väldigt god mat och trevligt där
Sen lyxade vi medLammrostbiff från Wales som vi först brynde på och sen tillredde klart i ugnen. Jag bakade även fröknäcke som vi avnjöt till förrätt tillsammans med Fjällbrynts nya julost och Lingonglögg från ICA
Kokta rödbetor med fransk getost, chèvre, som jag denna gång grillade i ugnen ett tag med franska örter (herbes de Provence), sugarsnaps (en sorts söta bönor som är som tjocka sockerärtor), grillad zucchini smaksatt med citron, chili och olivolja, en tomatsallad på coctailtomater med olivolja, timjan och salt samt en stor härlig grönsallad med balsamvinäger och en god olivolja
Som huvudrätt lagade jag lammrostbiffmed belugalinser och fikon rödvinssås. MorsdagBestämde oss att fira morsdagen hos oss med att jag stod för maten och mamma för drycken, ganska bra deal tycker jag