Lammracks vin recept

Lammracks, oj oj oj så gott!

Lammracks, oj oj oj så gott!

½ flaska rött vin.  Lammracks på grillen är alldeles fantastiskt gott.  ½ flaska rött vin1 msk oregano1 msk timjan1 msk rosmarin3 pressade vitlöksklyftor2 msk balsamvinäger3 msk flytande honungklippt persilja klippt gräslök1 lök i bitar2 lagerblad Blanda alla ingredienser. 2 msk balsamvinäger
Grillade lammracks

Grillade lammracks

Servera tillsammans med dina tillbehör och ett glas mustigt rött vin. Lammracks. Lamm är bland det godaste man kan tillaga på grillen och väljer du en detalj som lammracks får du en smakupplevelse utöver det vanliga
Lammracks med kantarellpytt

Lammracks med kantarellpytt

Gnid in lammköttet med blandningen runt om, lägg på ett fat och skvätt över vinägern. Putsa lammracksen från senor
Lammracks med rödvinssky

Lammracks med rödvinssky

Servera lammracksen med mos, kokta haricots verts och rödvinssky. Lägg lammracksen på en plåt med bakplåtspapper
Lammracks och spaghetti med sommartryffel

Lammracks och spaghetti med sommartryffel

När pastan kokats ska den nämligen ner i en vid traktörpanna, där schalottenlök redan har fått svetats med rosmarin, pesto och olivolja, för att slutligen sedan ha sjudits i vitt vin
Lammracks med polkabetor och getostcreme

Lammracks med polkabetor och getostcreme

I receptet används flera olika sorters betor, men jag tycker att effekten av polkabetorna försvinner när de delas i klyftor och tillagas i ugn och kommer nog att hålla mig till gul- och rödbetor nästa gång jag tillagar detta
Lammracks med rosmarinsky, tryffelpotatismos och grönvit bönsallad

Lammracks med rosmarinsky, tryffelpotatismos och grönvit bönsallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1,5 kg lammracks , ca 30 stycken Marianad 1 st citron(er) , ekologiska 0,5 dl rapsolja 1 krm svartpeppar , nymald 1 tsk salt 1 st gul lök(ar) 6 klyfta(or) vitlök 1 st persilja , kruka Potatismos 2 msk salt , till kokvattnet 1 svartpeppar , nymald 1 salt 200 gram smör 4 dl mjölk 1 msk tryffelhonung 200 gram mascarponeost , ca 2 dl 2 kg potatis(ar) , mjölig sort som mandelpotatis eller Fontane Rosmarinsky 1 salt 3 msk smör , mjukt 2 tsk vetemjöl 1 svartpeppar 1 msk socker 2 msk kalvfond 8 dl rött vin 1,5 msk rosmarin , torkad Sallad 0,5 tsk salt 2 dl borlottibönor , kokta 300 gram haricots verts , färska 1 st rödlök(ar) Servera till 1 msk smör , eventuellt Köp receptet