I med lite vitt vin. Fick tag i några finfina lammkotletter som blev helt perfekt stekta. 2 port1-2 lammkotletter/perssalt och pepparvitlökSvampsåsen. 1 stor shalottenlök4-5 stora champinjonersmör1 skvätt vitt vinen knivsudd sambal1 dl grädde2 msk philadelphiaost (jag tog gräslökssmak)0,25 grönsaksbuljongtärningen skvätt sojaSätt ugnen på 175 grader. 1-2 lammkotletter/perssalt och pepparvitlök
Och visst passar det men ett glas italienskt kraftigt rödvin till. Fräs paprikabitarna, löken och vitlöken i en kastrull, tillsätt därfter vinet och de övriga ingrediensrna
Börja med att bena ut lammkotletterna. Rödvinssås. Sila av och tillsätt vinet. 600 g lammkotletter med ben. 4 dl rödvin. Lammkotletter600 g lammkotletter med ben salt peppar 1 kvist timjan 1 kvist rosmarin 2 klyftor vitlök smör, till stekning. Rödvinsås1 schalottenlök 4 dl rödvin 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 4 kantareller salt peppar 1 msk smör
Hade tänkt att det skulle bli lammkotletter med grekisk sallad. Lammkotletter. Tag upp lammkotletterna från marinaden och torka dem lätt med ett hushållspapper
Krydda lammkotletterna med salt och peppar. Lägg upp potatis, tomater och lammkotletter på tallrikar. Receptet är från tidningen Elle Mat & Vin, sista numret för 2014. Lammkotletter med bakade tomater, mynta och fårost4 pers1 kg lammracks (skurna i kotletter)salt och svartpepparolivolja4 vitlöksklyftor (krossade)några kvistar färsk timjanBakade tomater
Låt gärna lammkotletterna ligga och gotta sig i marinaden ett par timmar innan det är dags att lägga dem på grillen så blir de härligt möra och smakrika
Len provencalsk grönsaksröra med en liten kryddighet av peppar, timjan och ibland chili. Ratatouille gör sig allra bäst lätt avsvalnad en sommarkväll när stenplattorna fortfarande är varma och solen sjunker bakom horisonten
Men skäms inte för sig om gratängen skulle få sällskap av rosmarinkryddade lammkotletter. Det här är sydeuropeisk husman av bästa sort – som gjort för en vinterdag när man kommer in i köksvärmen efter timmar ute i det kalla januarivädret