Lammkotletter vin recept

Lammkotletter med champinjonsås

Lammkotletter med champinjonsås

I med lite vitt vin. Fick tag i några finfina lammkotletter som blev helt perfekt stekta. 2 port1-2 lammkotletter/perssalt och pepparvitlökSvampsåsen. 1 stor shalottenlök4-5 stora champinjonersmör1 skvätt vitt vinen knivsudd sambal1 dl grädde2 msk philadelphiaost (jag tog gräslökssmak)0,25 grönsaksbuljongtärningen skvätt sojaSätt ugnen på 175 grader. 1-2 lammkotletter/perssalt och pepparvitlök
Lammkotletter med hasselbackspotatis, rödvinssås och örtsmör

Lammkotletter med hasselbackspotatis, rödvinssås och örtsmör

Börja med att bena ut lammkotletterna. Rödvinssås. Sila av och tillsätt vinet. 600 g lammkotletter med ben. 4 dl rödvin. Lammkotletter600 g lammkotletter med ben salt peppar 1 kvist timjan 1 kvist rosmarin 2 klyftor vitlök smör, till stekning. Rödvinsås1 schalottenlök 4 dl rödvin 2 kvistar timjan 2 kvistar rosmarin 4 kantareller salt peppar 1 msk smör
Lammkotlett med rosmarin- och dragonsås

Lammkotlett med rosmarin- och dragonsås

Tillsätt buljongtärning, smaka av med fransk senap, vin och lite svartpeppar. 2 msk finhackad färsk rosmarin / 1-2 msk torkad dragon / 2 finhackade vitlöksklyftor / 1-2 msk fransk senap / 4-5 dl creme fraiche / 1-2 hönsbuljongtärningar / 0,5 dl vitt vin / svartpeppar från kvarn / smör att fräsa i. 0,5 dl vitt vin
Lammkotletter med bakade tomater, mynta och fårost

Lammkotletter med bakade tomater, mynta och fårost

Krydda lammkotletterna med salt och peppar. Lägg upp potatis, tomater och lammkotletter på tallrikar. Receptet är från tidningen Elle Mat & Vin, sista numret för 2014. Lammkotletter med bakade tomater, mynta och fårost4 pers1 kg lammracks (skurna i kotletter)salt och svartpepparolivolja4 vitlöksklyftor (krossade)några kvistar färsk timjanBakade tomater
Grillade lammkotletter med pestoris

Grillade lammkotletter med pestoris

Lägg lammkotletterna i påsen och förslut noga. 4 lammkotletter (à 125-150 g). 1,5 dl vitt vin. marinad1,5 dl vitt vin 3 msk olivolja 2 tsk honung, flytande 2 klyftor vitlök, skivade 0,5 dl färsk timjan, finhackad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar olivolja
Tinas grymma recept

Tinas grymma recept

Panering av lammkotletterna. Skeda över vitt vin så att det rinner ner i snitten. Senapspanerade lammkotletter med varm druv- och olivsallad
Ratatouille med ugnsrostade grönsaker

Ratatouille med ugnsrostade grönsaker

Len provencalsk grönsaksröra med en liten kryddighet av peppar, timjan och ibland chili. Ratatouille gör sig allra bäst lätt avsvalnad en sommarkväll när stenplattorna fortfarande är varma och solen sjunker bakom horisonten
Auberginegratäng med svamp & fetaost

Auberginegratäng med svamp & fetaost

Men skäms inte för sig om gratängen skulle få sällskap av rosmarinkryddade lammkotletter. Det här är sydeuropeisk husman av bästa sort – som gjort för en vinterdag när man kommer in i köksvärmen efter timmar ute i det kalla januarivädret