Fågel, nöt eller fläsk - eller, varför inte lammkotletter. Om jag skulle förbereda den skulle jag blanda ljummen potatis med smaksatt olja, men vänta med att tillsätta fetaosten
Men skäms inte för sig om gratängen skulle få sällskap av rosmarinkryddade lammkotletter. Det här är sydeuropeisk husman av bästa sort – som gjort för en vinterdag när man kommer in i köksvärmen efter timmar ute i det kalla januarivädret
Lammkotletter, tsatsiki och grekisk sallad. Gör hummus istället för tsatsiki till kotletterna och uteslut fetaost och halloumi om ni vill ha mat utan mjölk
Satsa på bra råvaror, gå till en saluhall för att få riktigt goda färska lammkotletter med benen kvar, fetaost av bra kvalitet och en vällagrad västerbottensost
Häll röran i en ugnsform och strö över fetaost. Stek under tiden lammkotletterna i olivolja, ca 2-3 minuter på varje sida. 37 E% 4 st lammkotletter , stora med ben. 150 gram fetaost , mager