men varför inte dra igång och koka lite lammfond. Resultatet av insatsen kommer att bli ca 2 dl koncentrerad lammfond som är värd sin vikt i guld. Ingredienser till 2 dl koncentrerad lammfond. Ingredienser till 2 dl koncentrerad lammfond
Tillsätt lammfonden och koka ihop. lammfond (kraftig). Lamm. Putsa och dela lammytterfilén på hälften. Mixa koriander och fänkål till ett pulver, blanda med pimienton
4 Ingredienser • Ett kg lammrygg i grytbitar • Två röda lökar • En morot • En palsternacka • Sex vitlöksklyftor • En chili • En msk harissa • Tio körsbärstomater • Tio hela oliver • Sex torkade aprikoser • En citron • En kanelstång • Ett knippe persilja • En flaska rött • En burk osaltad lammfond Instruktioner Sätt ugnen på 150 grader
2 dl lammfond, eller skölj köttsaften ur kärlet som varit under steken i ugnen (alt annan fond). 2 dl lammfond, eller skölj köttsaften ur kärlet som varit under steken i ugnen (alt annan fond)
Häll vinet och lammfonden i en lagom stor kastrull, låt dettakoka ihop till 1/3 kvarstår då tillsätter du gelén och eventuellt litesky som kommer när du steker fårfilén, avsluta sedan såsen meden smörklick och smaka av
2-3dl Lammfond (eller grönsaksfond). En mustig lammgryta med ton av rödvin, vitlök, rosmarin och kummin är riktigt gott att göra av tex grytbitar från en lammframdel
Under tiden deglacerar du pannan med ett gott rödvin ca 1-2 dl och lika mycket lammfond och låter såsen reduceras ner till hälften, till sist monterar du i en smörklick
½l lammfond. ½l lammfond. Koka rödvin, 1 dl vatten och lammfond ihop tills endast en tredjedel återstår, tillsätt tomatpuren och 1 dl vatten tillsammans med 1 msk socker, låt koka upp och tag av värmen samt blanka av såsen med att montera i smöret
Tillsätt rödvin, sherry och sedan lammfonden. 6 personer 800-1000 g lammentrecote 150 g murklor 1 purjolök 6 morötter, gärna knippmorötter 3 kronärtskockor (små) 300-400 g småpotatis ( gärna från Bjäre) Stek lammentrecote till fin färg, och stek färdigt på 90 grader ugnsvärme till 58 grader i innetemperatur
Koka upp rödvin och lammfond i en kastrull. lammbuljong på flaska (lammfond). Majrovor. Skala majrovorna och gröp ur dem i mitten med ett kuljärn (kallas även melonjärn, en tesked fungerar också bra)