Lammfond recept

Lördagskväll med Lammfond

Lördagskväll med Lammfond

men varför inte dra igång och koka lite lammfond. Resultatet av insatsen kommer att bli ca 2 dl koncentrerad lammfond som är värd sin vikt i guld. Ingredienser till 2 dl koncentrerad lammfond. Ingredienser till 2 dl koncentrerad lammfond

Måndag i Marrakech

4 Ingredienser • Ett kg lammrygg i grytbitar • Två röda lökar • En morot • En palsternacka • Sex vitlöksklyftor • En chili • En msk harissa • Tio körsbärstomater • Tio hela oliver • Sex torkade aprikoser • En citron • En kanelstång • Ett knippe persilja • En flaska rött • En burk osaltad lammfond Instruktioner Sätt ugnen på 150 grader
Rosmarinkryddad lammfilé

Rosmarinkryddad lammfilé

Häll vinet och lammfonden i en lagom stor kastrull, låt dettakoka ihop till 1/3 kvarstår då tillsätter du gelén och eventuellt litesky som kommer när du steker fårfilén, avsluta sedan såsen meden smörklick och smaka av
Min "tre stegs raket" Lammfilé med grönsaker.

Min "tre stegs raket" Lammfilé med grönsaker.

Under tiden deglacerar du pannan med ett gott rödvin ca 1-2 dl och lika mycket lammfond och låter såsen reduceras ner till hälften, till sist monterar du i en smörklick
Lammfilé a la "Matstreif" Norwegian

Lammfilé a la "Matstreif" Norwegian

½l lammfond. ½l lammfond. Koka rödvin, 1 dl vatten och lammfond ihop tills endast en tredjedel återstår, tillsätt tomatpuren och 1 dl vatten tillsammans med 1 msk socker, låt koka upp och tag av värmen samt blanka av såsen med att montera i smöret

Helstekt lammentrecote med kronärtskocka och murklor

Tillsätt rödvin, sherry och sedan lammfonden. 6 personer 800-1000 g lammentrecote 150 g murklor 1 purjolök 6 morötter, gärna knippmorötter 3 kronärtskockor (små) 300-400 g småpotatis ( gärna från Bjäre) Stek lammentrecote till fin färg, och stek färdigt på 90 grader ugnsvärme till 58 grader i innetemperatur

Lammfilé med salviafyllda majrovor

Koka upp rödvin och lammfond i en kastrull. lammbuljong på flaska (lammfond). Majrovor. Skala majrovorna och gröp ur dem i mitten med ett kuljärn (kallas även melonjärn, en tesked fungerar också bra)