Med mig därifrån fick jag jättefina lammkotletter och lammbog. Krydda lammkotletterna med salt, peppar, salvia, mynta och gärna citronzest eller hackad vitlök
Lammbog passar utmärkt som långkok i en gryta fylld med anis- och myntadoftande rotsaker. Lammgryta med ugnsrostade jordärtskockor (4 pers) 500 - 600 g lammbog, skivad, med ben 2 morötter ½ rotselleri 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 ½ dl vatten 1 ½ dl rött vin 1 msk rapsolja 1 stjärnanis 2 nypor torkad mynta salt, svartpeppar 500 g jordärtskockor kummin salt 2 msk olivolja Skala och skär rotsakerna i tärningar. anis , jordärtskockor , lamm , mynta , rotfrukter , zucchini 4 pers. 500 - 600 g lammbog. 2 nypor torkad mynta
Putsa 1 1/2 kilo lammstek eller lammbog och skär i mindre bitar, 2x2 cm. Rosta även ett blomkålshuvud i bitar i en torr panna och blanda sedan blomkålen med kokt bulgur, 1 kruka hackad mynta, rivet skal och saft av en citron samt 2 msk rapsolja. 1 1/2 kilo lammstek eller lammbog. 1 kruka hackad mynta
Bäst blir det om du gör en långsamt rostad lammstek eller lammbog. Toppa med avokado, varmt lammkött, granatäpplekärnor, smulad fetaost, nötter och mynta