4 1 1/2 kg lammkött (gärna lammbringa med ben) 4 vitlöksklyftor 4 paprikor 3 citrongräs stjälkar 1 liten bit färsk ingefära (ca 5 cm för 4 port) 1/2 l vatten 2 msk konc kalvfond 1 msk farinsocker 1 tsk sambal oelek salt 2 msk hackad persilja ris eller couscous till servering Lägg till i inköpslistan
Tillsätt matlagningsgrädde, soja, sambal oelek, dijon senap, fond. Eftersom det blev lamm över från lammsteken, fick det bli en krämig pastasås på lamm och kantareller
Tillsätt tomatkross, tomatpuré, spiskummin, sambal oelek, samt salta och peppra. Här har vår frys precis berikats med ett helt ekologiskt lamm (i bitar då, alltså
Rör ner tomatpuré och sambal oelek. Tärna benfritt lammkött. 500 g benfritt lammkött. 1 tsk sambal oelek. Skala och hacka de gula lökarna, den färska biten ingefära och vitlöksklyftorna
Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. 1 tsk sambal oelek
Den passar till det mesta och i Syrien används den till att både krydda fisk, kyckling och lamm. Till gjorde jag en enkel kall sås på gräddfil, sambal oelek och limesaft
Rendang är tillverkad av nötkött, men man kan även använda kyckling, får och lamm. - Med hjälp av en mortel och stöt, stöter man citrongräs, ingefära, gurkmeja roten, sambal oleka och grovt salt till en kryddapasta