Det blev en ögonöppnare och jag fick lära mig mycket om lammuppfödning i Sverige. I påskas gav jag mig av till en lammgård i Kåseberga (läs om det här) för att köpa lamm direkt från gården
Lammochbordeaux är en klassik blandning, även om just detta recept kommer från Gasconge. Igår blev det franskt både i glaset och på tallriken (även om lammet kommer från Gotland och bönorna från Kina)
En jätte, jättefin Bordeaux från Pessac-Léognan. Skär lammfilén i portionsbitar och lägg på tallriken. Jag vet att det är ju bara någon vecka sedan jag gjorde ett inlägg om lammstek med råstekt potatis (ni hittar det här)
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
I glaset därtill en klassisk Bordeaux som hyllats av bland annat Livets Goda. Saftiga och rosastekta lammracks från lokala slaktaren som fått marinera i citron, vitlök och rosmarin
Även om detta vin minner om ett Bordeauxvin så skiljer det sig också en hel del, det är lite robustare och lite mer kantigt i strukturen, lite vildar, än bordeaux vinerna
Chorizo och kanske lammfärsbiffar. Från Château Rioublanc, Bordeaux i Frankrike. Servera nybakt bröd (nybakt från affären för min del) med olivolja och salt, kalamatoliver och en tomatsallad med rödlök och vinägrette
Perfekt till nöt, lamm eller fläsk med eleganta men smakrika tillbehör. Många av våra producenter har fått fina priser, medaljer och utmärkelser världen över för sina fantastiska viner och jag har samlat några av dem i vinlådan Prisbelönta Vintips