Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Vi ska fira påsken tillsammans med våra familjer, gå på musikal på Helsingborgs stadsteater och förhoppningsvis hinna med en av konstrundorna som snart går av stapeln här i syd
Det är med stor respekt jag nu tillagar resten av det här lammetoch inser hur oerhört nyttigt det är att lära sig mer om djuruppfödning och bra råvaror när man ska laga mat från grunden under flaggen “närproducerat”
Med rätt tillagningstid, gör det måltiden till en riktigt höjdpunkt Jag tänkte bjuda på ett tips med lammstek som man fyller med några favoritingredienser såsom rosmarin, citron och parmaskinka
Det finns även så många goda smaker på såser och röror som passar fint tilllamm. Dela citronen, strössla över lite muscovadosocker och grilla/stek på snittytan tills de blir gyllenbruna
Nu vankas det snart Påsk, och vad passar inte bättre än ett lammrecept Egentligen är det ju större tillgång på lamm under hösten, men av tradition tillhör det påskfirandet
Ofta går associationerna hos oss alla och envar till något som är gult. Vi kan i alla fall inte tänka oss en påskbuffé utan en endaste sillsort, det skulle kännas torftigt och som att något fattades oss
Påsk är ju härligt, lediga dagar, mat och godis i mängder och som toppen på det så känner man i hela kroppen att våren är här…Ja, påsken är nog en favorithögtid för många tror jag
Häll/tryck ner fudgen i formen (ta lite olja på fingrarna) och ställ kallt tills den är helt stel. Ikväll har jag varit ensam hemma och haft det ganska skönt
Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med lite salt och ättika. Och gult, det måste vara något gult i maten tycker jag såsom tex ägg och gulbetor som jag har i receptet nedan
Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa tills smeten har gått samman ordentligt, smaka av så du är nöjd med romsmaken annars tillsätter du en skvätt till
Vi börjar med några förslag på varmrätter och vi har valt att lyfta fram lamm, kyckling och lax lite extra, eftersom det enligt Håkan är det just dessa tre som är mest poppis som påskmat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.