Lamm fransk recept

Fransk lammstek – med citron, vitlök & örter

Fransk lammstek – med citron, vitlök & örter

Här kommer en fransklammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Fransk Höstgryta med passande vin

Fransk Höstgryta med passande vin

Vinet passar perfekt till rätter av nöt, lamm eller fläsk och är ett torrt, fruktigt och något kryddigt rött vin från södra Frankrike med smak av björnbär och jordgubbar samt en aning vanilj toppat med en fin kryddighet
Lamm i senapssås

Lamm i senapssås

Fick lammkött av min pappa och hans fru när jag hälsade på i julas. Så nu passade jag på att testa denna lammgrytan när jag ända har min barndomsvän på besök

Kryddsmör till lamm

75 g smör1 vitlöksklyfta, pressad1 krm timjan1 krm oregano2 krm salvia3 msk färsk hackad persilja1 tsk fransk senapBlanda, klart. 1 tsk fransk senap
Honungslamm med rödvinssås

Honungslamm med rödvinssås

Om benfri lammstek används så bind upp steken,salta rikligt med flingsalt runt om. Skyn i från lammsteken
Hemmagjord gelé

Hemmagjord gelé

Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut

Påskmat LCHF

Tillsammans med mängder av ägg, ostar, smör, lax, räkor, lamm och annat som hör Påsken till, blir det inte så höga kolhydratvärden på det stora hela
Ugnsbakad grekisk köttgryta

Ugnsbakad grekisk köttgryta

Grytbitar av kalv, gris och lamm. Tänk bara på fransk cassoulet. får, grekisk, kalv, lamm 1 dl mjöl och en halv dl vatten
Köttfärskrans med bacon

Köttfärskrans med bacon

1. Stek svampen i smör tills vattnet kokat in, ställ åt sidan. 2. Blanda färs. Rör ihop havregryn och vatten, låt svälla 10 minuter
Salsa Verde (Grön sås)

Salsa Verde (Grön sås)

En härlig grön sås att ha till både fisk och grillat lamm. Servera med röding, lax, rödspätta eller med grillat lamm
Lammlägg med palsternacksmos och smörsås

Lammlägg med palsternacksmos och smörsås

Rör samman väl och pensla detta på lammläggen.  Kör i ugn tills lammet fått färg. 4 lammlägg av frambenet. 1 msk fransk senap. 4 lammlägg av frambenet. 1 msk fransk senap
Matfrossa för ögonen

Matfrossa för ögonen

Just nu har jag dille på lamm. Dessförinnan hade jag en lång fransk period. Köper styckad framdel i orientbutik, det är ett trevligare sätt att stycka lamm än våra svenska traditioner, vilket troligen beror på att man i andra delar av världen använder lamm på ett annat sätt, som vilket kött som helst och ofta använder lammköttet just till grytor av olika slag