Här kommer en fransklammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Vinet passar perfekt till rätter av nöt, lamm eller fläsk och är ett torrt, fruktigt och något kryddigt rött vin från södra Frankrike med smak av björnbär och jordgubbar samt en aning vanilj toppat med en fin kryddighet
Fick lammkött av min pappa och hans fru när jag hälsade på i julas. Så nu passade jag på att testa denna lammgrytan när jag ända har min barndomsvän på besök
800 gram lammkotletter. 1 tsk fransk senap. Lägg lammet eller grisen i en form smörj köttet med glasyren, sätt in i ugn 150 grader tills innertemperaturen är 63 grader. 800 gram lammkotletter
Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Statistiken skvallrar om att det varit en rejäl skara här inne den senaste veckan och det är tydligt vad som äts i påsk, lamm, bakelser och lemoncurd toppar topplistan
Rör samman väl och pensla detta på lammläggen. Kör i ugn tills lammet fått färg. 4 lammlägg av frambenet. 1 msk fransk senap. 4 lammlägg av frambenet. 1 msk fransk senap
Just nu har jag dille på lamm. Dessförinnan hade jag en lång fransk period. Köper styckad framdel i orientbutik, det är ett trevligare sätt att stycka lamm än våra svenska traditioner, vilket troligen beror på att man i andra delar av världen använder lamm på ett annat sätt, som vilket kött som helst och ofta använder lammköttet just till grytor av olika slag