Hade tur och hittade svenska lammracks på ICA. Skalet från en citron. Det brukar bara finnas lammracks från Nya Zeeland och det känns på något sätt fel att köpa kött från andra sidan jorden
Skala och klyfta löken och dela ner citronen i halvor, lägg alltsammans runt steken. 2-2,5 kg hel lammstek med ben. 12 citroner. 12-2,5 kg hel lammstek med ben 1 stort knippe färska örter (timjan, dragon, salvia och mynta) olivolja 5-6 klyftor vitlök havssalt svartpeppar ur kvarn 2-3 dl vitt vin, eller vatten 2 gula lökar 2 citronerSätt ugnen på 250 grader
Med rätt tillagningstid, gör det måltiden till en riktigt höjdpunkt Jag tänkte bjuda på ett tips med lammstek som man fyller med några favoritingredienser såsom rosmarin, citron och parmaskinka
Putsa lammet, krydda med salt och peppar. Lägg smör, vitlök och citron i en bunke. Timjanstekt lamm. 800 g lammkotlettrad, eller kotletter. 0,5 citron, raspat skal och pressad. 800 g lammkotlettrad, eller kotletter 10 g timjan. Citron- och vitlökssmör0,5 citron, raspat skal och pressad 1 finhackad vitlöksklyfta 100 g osaltat smör olivolja salt svartpeppar
Citroner. Lammracks har blivit en storfavorit till påsk. Salta liteCitron. Det finns även så många goda smaker på såser och röror som passar fint till lamm
Pressa över citronsaft och häll över granatäpplesirap och olivolja. Blanda alla ingredienser till yoghurtsåsen och servera till lammet med couscoussalladen, bröd och oliver