Årets påskmiddag var en lammstek som marinerats i rödvin och apelsin, den serverades med marinerade vårprimörer, ugnsbakad potatis, en rostad böndipp och en chévrekräm
Lammfilén fick sällskap av långsamrostade orangea tomater, morotsslingor smaksatta med apelsin och korianderfrön, sötpotatis samt broccoli för den färska spenat jag tänkt slunga med vitlök, spiskummin och en aning citron hade jag inte
Spiskummin, lamm, apelsin och persilja ihop var verligen en fantastisk kombination av smaker och självklart är det matkemisten Lisa Förare Winbladh som gett sina förslag till dessa fantastiska smaker
Salladen passar förutom till anka också till lamm, ja faktiskt till allt kött. Eftersom duck a l'orange är en myyycket traditionell rätt och vi råka ha en hög med apelsiner hemma måste tillbehören helt klart innehålla apelsin, och den här gången blev det en härligt fräsch apelsinsallad
lamm med spenat och balsamico, potatistårta och hallonsallad. pressa apelsinen och mixa med hallon, socker, olja, flinsalt och rödvinsvinäger med en stavmixer
Lammracks (se recept längre ner). Creme brulee (catalan utan kanel och apelsin…). Putsa bort de silvriga hinnorna från lammet samt putsa rent själva benet
1,5 kg lammkött för gryta med eller utan ben, hel fin lammnacke (som jag tycker är det godaste på lammet för gryta) benfria grytbitar eller skivad lammbog. 1 apelsin
En liten paus innan det var dags för lammrostbiff med portvinssås, ostig potatiskaka och bakad vitkål (egentligen ville jag haft den lite mjällare spetskålen men man kan inte få allt här i livet, det har mamma sagt
Toscansk lammgryta. Solen strålar in genom de stora fönstren och glasdörrarna och det blir varmt som i Italien, så då får det bli lite inspiration från landet där citroner och apelsiner växer
Rostbiff av lamm, tryfferad potatismos, ugnsrostade rotfrukter samt en rostad vitlökssås. Förrätten till höger bestod av rosastekt bröst av vildand på blancherade blomkålsblad, med blomkålspuré, filead apelsin och granskott