Lamm apelsin recept

Lamm jerk style

Lamm jerk style

1 lammstek [ca. japansk soja) 2 msk vitvinsvinäger 1 apelsin, saften 1 limefrukt, saften 3 msk rapsolja
Lamm i orange-grönt sällskap

Lamm i orange-grönt sällskap

Lammfilén fick sällskap av långsamrostade orangea tomater, morotsslingor smaksatta med apelsin och korianderfrön, sötpotatis samt broccoli för den färska spenat jag tänkt slunga med vitlök, spiskummin och en aning citron hade jag inte
Så många kokböcker, så lite tid...

Så många kokböcker, så lite tid...

lamm med spenat och balsamico, potatistårta och hallonsallad. pressa apelsinen och mixa med hallon, socker, olja, flinsalt och rödvinsvinäger med en stavmixer
Tapas!

Tapas!

Lammracks (se recept längre ner). Creme brulee (catalan utan kanel och apelsin…). Putsa bort de silvriga hinnorna från lammet samt putsa rent själva benet

Paleo – vad är paleo och vad ingår i en paleokost?

Abborre, Anka, Fläsk, Gås, Inälvor, Hälleflundra, Hummer, Hare, Hjort, Höns, Kalkon, Kanin, Kräftor, Kyckling, Lamm, Lax, Makrill, Musslor, Nöt, Organ, Ostron, Ripa, Röding, Sardiner, Tonfisk, Räkor, Viltkött, Ägg, Älg, Öring
Provencalsk lammgryta

Provencalsk lammgryta

1,5 kg lammkött för gryta med eller utan ben, hel fin lammnacke (som jag tycker är det godaste på lammet för gryta) benfria grytbitar eller skivad lammbog. 1 apelsin
Länge och långsamt

Länge och långsamt

Kokade lamm skulderblad (bog är kanske rätta ordet. Som förrätt tillredde jag stekta pilgrimsmusslor med fänkål och apelsin
Halv åtta hos Kim VI

Halv åtta hos Kim VI

En liten paus innan det var dags för lammrostbiff med portvinssås, ostig potatiskaka och bakad vitkål (egentligen ville jag haft den lite mjällare spetskålen men man kan inte få allt här i livet, det har mamma sagt
Jag längtar till Italien…..

Jag längtar till Italien…..

Toscansk lammgryta. Solen strålar in genom de stora fönstren och glasdörrarna och det blir varmt som i Italien, så då får det bli lite inspiration från landet där citroner och apelsiner växer
Tack och lov för stretchjeans!

Tack och lov för stretchjeans!

Rostbiff av lamm, tryfferad potatismos, ugnsrostade rotfrukter samt en rostad vitlökssås. Förrätten till höger bestod av rosastekt bröst av vildand på blancherade blomkålsblad, med blomkålspuré, filead apelsin och granskott