Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. När det sen vankas långkokt köttfärssås åker en eller två sånna fram och får ligga i såsen och puttra
Bryn köttet i två omgångar tillsammans med lök, vitlök och morotsbitar. Stenåldersmat i moderna tider. Fick ett erbjudande på mailen för en tid sen, som var så ovanligt fint att jag inte kunde tacka nej
Nu är höstlovet igång, i alla fall för Olivia och Isak. Ida måste upp tidigt till fritids eftersom jag och Leif jobbar, men på torsdag och fredag ska hon få vara ledig och ta det lugnt på morgon som hon älskar
Bryn kotletterna i stekpanna med smör på hög värme så det får fin färg. Salta och peppra. Lägg i bitar av morötter och lök, vitlök och slå på vatten så att det täcker köttet + soya, fond, sirap, lagerblad, pepparkorn och balsamvinäger
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Skala och finhacka lök och morot. Värm resten av rapsoljan i samma gryta på medelhög värme och fräs lök, morot och selleri tills de mjuknat men inte tagit färg
Lägg i lök, morot, vitlök och lagerblad. Ena dagen långkokar man en bit högrev och gör en middag med kött, aioli och wokade juliennegrönsaker (tunt skurna grönsaker)
Nu har du fått lite snabblagade recept i flera dagar, så nu är det dags för ett mustigt långkok. Jag ser ett tydligt intresse för mina långkoksrecept här på bloggen, så jag hoppas snart att kunna få ett förlag att göra en nyutgåva av Långkok för LCHF och Paleo, som är slutsåld på mitt tidigare förlag
Här med Idas morots- & purjopanna och creme fraiche. Tror jag ska införa en långkoksdag varje vecka. morotsblandningen någon minut tillsammans med kryddorna
Imorse hade vi en ovanligt produktiv morgon. Jag bakade den här kakan till våra snickare och Patrik laddade vår Crock-pot med ingredienser till en god gryta