Lägg degen över formen och tryck ut den i kanterna, här använde jag även bakplåtspapper i formen då blir det lättare att lyfta upp pajen om man inte använder springform med löstagbar kant
Den behöver inte gå fort att laga och inte heller vara lättlagad. Fyllningen består av röktskinka, och squash som varvas med en ostsås med både västerbotten och keso
Skär röktaskinkan i strimlor, hacka löken och fräs tillsammans lätt i en stekpanna. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå
Välj själv om du vill att skinkan ska vara rökt eller kokt. Själva omeletten är en mjuk fluffig äggröra och fyllningen är så smakrik att du knappt kommer fatta att den i stort sätt enbart innehåller lök, paprika och skinka
Innanför den svarta förpackningen finner vi en rödbrun skapelse med lätt rökig ton. Sägs att denna korv passar bra som strimlor på en pizza eller som ”skinkan” i Pasta Carbonare, något som återstår att utprovas
Mixa ihop pajdegen i matberedare, och tryck ut degen i en lätt smord, låg och vid pajform. Förutom smaksatt crème fraiche hade jag skinka, långlagrad ost, babyspenat, brysselkål och - som eftergift åt svärsonen som alltid blir lite extra stjärnögd vid anblicken av soltorkade tomater - ett gäng soltorkade körsbärstomater